Lichtgewicht slaapmat van 340 gram

Lichtgewicht slaapmat van NordiskAmsterdam, 27 februari 2016 – Het dragen van je bagage tijdens het wandelen, fietsen of trekken wordt steeds minder een zware last. De Deense outdoorfabrikant Nordisk komt met een lichtgewicht slaapmat van amper 340 gram, een van de lichtste slaapmatten ter wereld. Een gemiddelde roman weegt zwaarder.

Voor de mat met de naam Grip 2.5 heeft Nordisk extra gewicht letterlijk afgesneden. De getailleerde slaapmat is helemaal gevormd naar het lichaam. Voor hele grote mensen is er trouwens ook nog een maatje XL, met een gewicht van 385 gram.

Het Deense bedrijf is koploper als het gaat om ultralichte outdoorspullen. Je kunt de slaapmat combineren met een tent en slaapzak van Nordisk, dat samen nog geen 1,5 kilo weegt. De drie lichtgewicht producten hebben eveneens smalle pakformaten, ongeveer de grootte van een thermoskan elk, en dus kun je zowel de tent als de slaapzak en het matje opbergen in een gemiddelde rugzak van 20 liter.

Volgens de ontwerpers is het geheim ,,een combinatie van technologische materialen en innovatief design waarbij werd afgezien van alle onnodige gewicht”. Zo zijn de tenten uit de Telemark-serie uitgerust met tentstokken van carbon en de haringen van de zeer lichte metaalsoort titanium. Het gewicht van de zogeheten Oscar +10 slaapzak (350 gram) is geoptimaliseerd door minder vulling in de rug aan te brengen, aangezien je lichaam al door de mat wordt geïsoleerd.

De Denen hebben al diverse records gebroken met het verminderen van de kilo’s. Zo is de Telemark 2 ‘s werelds lichtste tweepersoonstent. De Telemark 1-tent, voor één persoon, weegt slechts 770 gram. We weten niet of de spullen van Nordisk ook comfortabel zijn, we hebben ze nog niet uitgeprobeerd. Kijk voor meer informatie op www.nordisk.eu

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!