Van Gogh fietsroute beste van Europa

Fietsroute van het Jaar 2016Amsterdam, 19 februari 2016 – Hoe kan het ook anders na een grootschalige Europese herdenking van het 125e sterfjaar van kunstenaar Vincent van Gogh (1853-1890). De Fiets en Wandelbeurs heeft de Van Gogh fietsroute in Noord-Brabant uitgeroepen tot Europese fietsroute van het Jaar 2016.

Deze fietsroute is 335 kilometer lang en neemt fietsers mee naar uiteenlopende delen van Noord-Brabant waar de beroemde schilder heeft gewoond en gewerkt. ,,Op diverse plaatsen ziet het landschap er nog hetzelfde uit zoals Van Gogh dit op het doek heeft vastgelegd”, zegt de jury.

Die was ook gecharmeerd van de flexibele indeling van de route en de bewegwijzering. Fietsers kunnen naast de grote ronde van 335 kilometer ook kiezen voor vijf kortere fietsroutes die je elk in een dag kunt afleggen. De jury heeft daarnaast nog een eervolle vermelding over het routeboekje: een ringbandje met uitneembare kaartjes van delen van de route.  ,,De opmaak is overzichtelijk, met de juiste informatie en het geheel is fraai vormgegeven.”

Naast de Van Gogh route waren nog drie andere genomineerden in de race voor de titel Fietsroute van het Jaar: La Vélofrancette (Frankrijk), Herzroute (Zwitserland) en fietsnetwerk Picardisch Wallonië (België). Kijk voor meer informatie over de Van Gogh fietsroute op www.visitbrabant.nl/vangoghfietsroute. Hier kun je tevens het routeboekje downloaden.

De Van Gogh fietsroute is de opvolger van de Alpe Adria Radweg, die in 2015 werd uitgeroepen tot de beste fietsroute van Europa. Met deze onderscheiding wil de Fiets en Wandelbeurs het fietsen in binnen- en buitenland stimuleren en de autoriteiten aanzetten tot het realiseren van fraaie fietsroutes. De beurs voor fietsers en wandelaars vindt zaterdag 20 en zondag 21 februari plaats in Utrecht.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!