Dolen op grootste cruiseschip ter wereld

Grootste cruiseschip ter wereldAmsterdam, 14 maart 2016 – Het Monster van de Zee: zo kun je de nieuwste aanwinst van cruiserederij Royal Caribbean bijna omschrijven. Deze maand werd de Harmony of the Seas te water gelaten voor de eerste proefvaart. Dit is het grootste cruiseschip ter wereld, waar je letterlijk GPS nodig hebt om niet te verdwalen en je kamer te vinden.

Er zijn flink wat superlatieven nodig om een besef te krijgen van de immense omvang van het cruiseschip. Het stalen gevaarte is 362 meter lang, groter dan de Titanic en zelfs langer dan de Eiffeltoren in Parijs (die is ‘slechts’ 300 meter hoog). Het schip weegt 227.000 ton. Om het maar weer te vergelijken met die beroemde stalen toren in Frankrijk: die weegt een magere 10.100 ton. Op de 16 verschillende dekken is ruimte voor 6000 passagiers, die terecht kunnen in twintig verschillende restaurants.

Het schip heeft een theater met plek voor 1400 bezoekers, waar Broadway-musicals en acrobatenshows worden opgevoerd. Er is een waterpretpark met vier glijbanen, waaronder ‘s werelds lange glijbaan op zee met een lengte van meer dan 30 meter. In een ‘bionische’ bar worden drankjes en cocktails door robots bereid – er komt geen mens meer aan te pas. Aan boord is zelfs een miniatuurversie van Central Park in New York, met 52 bomen en 10.587 planten.

Er staan bijna 2400 bemanningsleden klaar voor de passagiers. Kun je het veroorloven, dan kies je natuurlijk voor een van de bovenste suites met uitzicht op de oceaan en een eigen butler. Low budget reizigers kunnen voor € 480 drie nachten aan boord verblijven in een goedkope hut, tijdens een kort tripje van Barcelona naar Napels.

Na de proefvaart van de Harmony of the Seas op 10 maart 2016 zal het cruiseschip in mei dit jaar naar Europa komen. Waarschijnlijk meert het schip op 24 mei aan in de haven van Rotterdam. Voor meer informatie en boekingen kun je kijken op de website van Royal Caribbean International: www.royalcaribbean.com

Foto © Royal Caribbean International.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!