Met je koffer rijden op een luchthaven

Modobag kofferAmsterdam, 4 augustus 2016 – Geen gesleep meer met je handbagage of je koffer op wieltjes op een luchthaven of treinstation. Een zakenman en wereldreiziger uit Chicago heeft een koffer bedacht waarmee je zelf kunt rondrijden op het vliegveld.

De Modobag is een koffer met een ingebouwd elektromotortje waarmee je binnen tot 8 kilometer per uur (iets minder dan hardloopsnelheid) in de terminal van een vliegveld kunt crossen. Buiten kun je een maximumsnelheid bereiken van bijna 13 kilometer per uur. Je kunt er op zitten (mits je niet meer weegt dan 120 kilo) en de snelheid aanpassen. Je moet wel af en toe bijsturen om geen andere passagiers te raken.

De uitvinder van de Modobag heeft niet het doel om reizigers lui te maken, maar streeft er vooral naar het leven efficiënter te maken. Je bent sneller bij de gate om je vliegtuig te halen, waardoor je later op de luchthaven kan arriveren. Hij kwam twee jaar geleden op het idee nadat hij met een koffer heel wat meters van de ene terminal naar de andere moest afleggen.

De Modobag heeft een afmeting van 22×56×35 centimeter, waarmee je de koffer bij de meeste luchtvaartmaatschappijen als handbagage mee kunt nemen in de cabine. De ingebouwde batterij is binnen een kwartier voor 80 procent opgeladen. Naar keuze kun je de bagage uitrusten met een GPRS-GSM-tracker, zodat je ‘m altijd kunt terugvinden. De Modobag is leverbaar vanaf januari 2017 en kost $ 1000 (ongeveer € 900). We zijn benieuwd hoe de vliegvelden in de wereld zullen reageren op dit nieuwe rijdende vervoermiddel. Kijk voor meer informatie op www.modobag.com

Foto © Modobag, Chicago, USA.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!