Duitsland op Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Booking Duitsland

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2016De Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2016 staat in het teken van bier, Bratwurst en Berliners. ‘Duitsland‘ is namelijk het themaland van de kampeerbeurs, die van 12 tot en met 16 oktober wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Vijf hallen van het complex worden omgetoverd in Duitse sferen, van ‘authentieke’ vakwerkhuizen en Lederhosen tot het hippe Berlijn. Er is zelfs een replica van de Brandenburger Tor nagebouwd. Bezoekers kunnen Duitse wijnen en bieren proeven en oud-Duitse spelletjes onder de knie proberen te krijgen, zoals Lederhose-hangen en geiten melken. Uiteraard is er volop aandacht voor Duitse vakantieregio’s en campings.

Tenten en vouwwagens

Tijdens de 52e editie van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs is er ook extra veel aandacht voor nieuwkomers in de kampeerwereld: gezinnen die de natuur opnieuw ontdekken, in eigen tempo door Europa trekken en met hun eigen spullen op vakantie gaan. Dat betekent dat er veel aandacht is voor tenten en vouwwagens.

Tent Kampeer en Caravan JaarbeursSlapen onder een tentdoek – de oervorm van kamperen – is namelijk populairder dan ooit. De trends ‘basic’ en ‘terug naar de natuur’ zorgen ervoor dat de verkoop van tenten en vouwwagens in Nederland stijgt. Dat geldt voor zowel bijzet-tentjes van een paar tientjes tot hele luxe, automatisch opzettende ‘tenttrailers’ die de prijs van een caravan ruim overstijgen.

Luxe kamperen

Naast de trend van het ‘basic’ kamperen is er ook een andere ontwikkeling merkbaar: namelijk die van de hang naar luxe. Aanbieders van tenten en vouwwagens spelen in op beide trends. Zo zijn de innovatieve Holtkamper-vouwwagens en tenttrailers uitgevoerd met uitstekende bedden, een luxe keuken en een automatisch opzet- en invouwsysteem.

,,Mensen willen basic op vakantie, maar wél comfortabel”, verklaart de fabrikant. ,,Met dit systeem kunnen mensen met de handen in de zakken wachten tot de vouwwagen is opgezet. Helemaal automatisch, in een paar minuten.” Ook Campooz, Campwerk en bijvoorbeeld 3Dog-tentrailers tonen hun nieuwste modellen straks voor het eerst in Utrecht.

Noviteiten op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2016

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs is traditiegetrouw ook een plek waar nieuwe uitvindingen en noviteiten op het gebied van kamperen, tenten en caravans worden gepresenteerd. Hierbij alvast vijf primeurs die je op de beurs kunt bewonderen:

Luchtbeltent#1 Luchtbeltent
Bijzonder is Luchtbeltent: een volledig transparante tent waarin je ‘s nachts met uitzicht op de sterren in slaap kunt vallen. Meer informatie via www.luchtbel.com

#2 Licht caravannetje
Caravanfabrikant Knaus presenteert de Travelino: een revolutionair licht caravannetje, die wordt gebouwd met robots uit de auto-industrie. Door het gebruik van vederlicht kunststof, sandwichpanelen en hoogwaardig piepschuim is de Travelino bijna 300 kilo lichter dan z’n soortgenoten: ideaal achter de kleinere gezinsauto’s en daarmee een uitkomst voor kampeerders met rijbewijs-B.

#3 Duomobil
De Duomobil van Hymer is ontwikkeld door consumenten: doorgewinterde camper-kampeerders bedachten een enorme lounge-rondzit in de achterzijde, op de plek waar ‘normale’ campers een bed hebben. Een perfecte plek om gezellig te borrelen met vrienden. De bedden zijn onzichtbaar weggewerkt in het plafond in de cabine: met één druk op de knop zakken ze automatisch omlaag. Tijdens de kampeerbeurs zijn de (Duitse) bedenkers van de Hymer B-DL Duomobil zelf ook aanwezig.

#4 Ikea caravan
De Adria Aviva-caravan lijkt zo weggereden uit de nieuwste Ikea-brochure: een fris interieur met lichte kleuren. De caravan is leverbaar met een stapelbed voor de kinderen. Slim: in de klep van de disselbak zijn handige waslijnen geïntegreerd voor je zwemkleding en badhanddoeken. Bijzonder zijn de opbergboxen die daadwerkelijk van Ikea komen: je vindt ze onder meer in het keukenblok en in de disselkast.

#5 Opvouwbare loungeset
Ook op het gebied van kampeeraccessoires biedt de Kampeer en Caravan Jaarbeurs tal van nieuwigheden: luxe kampeerstoelen, een inklapbare waterketel of de opvouwbare lounge-set van Topmans. Uit een handige trolley op wieltjes tover je een complete zithoek, bestaande uit vijf zitelementen en maar liefst 11 (opblaasbare) kussens. Click & connect, dus geen gereedschap nodig.

Kamperen blijft populair in Nederland

Kamperen is onverminderd populair, zegt de organisatie van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Bijna 3 miljoen landgenoten trekken er jaarlijks op uit met tent, vouwwagen, caravan of camper. De Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2016 is van 12 tot en met 16 oktober te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur. Als je online een kaartje koopt, betaal je € 10. Aan de kassa betaal je € 12,50. Meer informatie vind je op www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Foto © Flickr.com/Branson Convention and Visitors Bureau; Flickr.com/Gordon Watt; Luchtbel.com.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!