De leukste cadeaus voor reizigers

De feestdagen zijn voor velen een ideaal moment om de volgende reis te plannen. Eindelijk iets om naar uit te kijken als de drukte rond Kerstmis en Oud & Nieuw achter de rug is! Het uitzicht op een spannende (en warme) bestemming helpt je om de donkere, depressieve en kille januarimaand door te komen.

Om iemand in de reissfeer te laten komen, kun je hem of haar voor Sinterklaas of Kerstmis alvast een handig, grappig of eigentijds cadeautje geven. Bij de Wereldreizigersclub hebben we een kleine selectie gemaakt. Hier vind je de leukste cadeaus voor reizigers voor de feestdagen in 2016.

Halo Selfie Light

Het geheim van een perfecte selfie is de belichting. Zonder de juiste lichtinval is het moeilijk om een mooie foto te maken. De meeste smartphones hebben alleen geen flitser en maken daardoor minder mooie foto’s. De Halo Selfie Light is een handige gadget die je op het front van de camera plaatst op je mobiel. Hij is geschikt voor vrijwel elke smartphone, kan ook gebruikt worden op laptop camera’s en is bijzonder licht om mee te nemen. Zowel de clip waarmee je hem bevestigt, als de onderkant van de ring heeft een rubberen anti-slip laagje, dat frictie met het scherm voorkomt. De Halo Selfie Light kost € 24,95 en is te koop via www.coolgift.com

Halo Selfie Light

Lonely Planet: Ultieme Bestemmingen

De top 500 van beste plekken op aarde

Lonely Planet: ultieme bestemmingenDe wereld is gigantisch en er is zo veel te zien, dat je het overzicht soms dreigt te verliezen. Wat is absoluut het mooiste om te bekijken of te beleven? De Taj Mahal? De Grand Canyon? Of toch Machu Picchu? De experts van Lonely Planet geven in Lonely Planet: Ultieme bestemmingen voor het eerst antwoord op deze vraag. Zowel de populairste toeristische trekpleisters als de verborgen parels zijn in deze lijst gerangschikt: de ultieme top 500 van beste plekken op aarde.

Wat wordt de volgende reisbestemming? Je kunt ervoor kiezen om te ontspannen in een van de vele badhuizen van Boedapest. Of laat je verrassen door de wilde dieren van het Zuid-Afrikaanse Krugerpark. Lonely Planet Ultieme bestemmingen levert genoeg inspiratie op voor een volgende vakantiebestemming en biedt daarnaast prachtige foto’s van plekken die je overslaat. In september 2016 verschenen bij Kosmos Uitgevers. Prijs € 29,99

Esgii sloffen

Esgii sloffenNiet overal in de wereld zijn teenslippers geschikt. Voor reizigers die niet van koude voeten houden, heeft Esgii (spreek uit: eskie) een collectie vilten sloffen en wollen accessoires die hip zijn, goed voelen en lekker zitten.

Alle producten zijn duurzaam en handgemaakt, met zorg voor zowel mens, dier als milieu. Speciaal voor de echte koukleumen zijn er extra zachte vilten slof slippers verkrijgbaar, met een buitenkant van merinowol en een binnenkant van kamelenwol. Daarnaast heeft Esgii gebreide sokken die gemaakt zijn van jak- en kamelenwol, waardoor ze goed ventileren en comfortabel dragen.

Esgii is in 2009 ontstaan tijdens een rondreis door Mongolië, toen de oprichters in contact kwamen met de lokale bevolking die viltproducten maakte. Al snel ontstond het idee om deze spullen naar Nederland te importeren om zo bij te dragen aan betere leefomstandigheden voor de Mongoolse bevolking. Kijk voor meer informatie op www.esgii.nl

Koffer met wereldkaart

Voor het maken van een wereldreis is hij wat klein, maar deze ouderwetse koffer met wereldkaart is wel ideaal om alvast in de stemming te komen. Met deze Around The World Vintage Map Suitcase van het Britse merk Sass & Belle bij je kun je al de route uitstippelen of mijmeren over de landen die je nog wilt bezoeken. De reiskoffer is in ouderwetse stijl uitgevoerd, met kunststof banden er omheen en een metalen sluiting. De koffertje is 37 bij 25 centimeter en voor € 49,95 te koop bij reisboekwinkel De Zwerver: www.dezwerver.nl

Koffer met een wereldkaart

Fred Smartphone Lichtverspreider Lamp

Fred Smartphone Licht Verspreider LampVeel reizigers nemen al lang geen zaklantaarn mee op reis, want dat is onnodige ballast in je bagage. Je hebt immers al een lampje op je smartphone, en je telefoon neem je sowieso mee. Alleen bij het lezen van een boek ‘s avonds in bed is het lastig vasthouden, zo’n smartphone. Voordat je het weet, schijn je dat felle licht in je oog of in dat van je reismaatje.

De oplossing is de Fred Smartphone Lichtverspreider, een handige gadget waarmee je het felle en onhandige licht van je smartphone kunt veranderen naar een zacht en comfortabel lampje. Het siliconen lampje kun je met een elastische band over de zaklamp van je smartphone schuiven om het licht te verspreiden, waardoor het zowel minder fel als groter wordt. Een van de leukste cadeaus voor de feestdagen, lijkt ons, en voor € 6,95 ook lekker betaalbaar. Te koop bij www.gadgethouse.nl

Voor het laatst bijgewerkt op 20 november 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de leukste cadeaus voor reizigers, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!