Hoogtepunten van de Vakantiebeurs 2017

Hoogtepunten van Vakantiebeurs in 2017Met een kater achter de rug en een kille maand voor de boeg is januari bij uitstek de maand om weg te dromen bij zonnige, avontuurlijke en exotische vakantiebestemmingen. Wordt het in 2017 een paar weken kamperen in Tsjechië, of ga je op safari in Zambia en Zimbabwe? Voor het maken van de reisplannen kun je aan het begin van het jaar traditioneel terecht op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. De Vakantiebeurs 2017 vindt dit jaar plaats van woensdag 11 januari tot en met zondag 15 januari.

Voor een beetje voorpret voor de Vakantiebeurs, die weer zorgt voor een beetje voorpret voor je vakantie, hebben we hier de hoogtepunten op een rij gezet. ,,Alsof je er al bent!” is dit keer het thema van de grootste toeristische beurs van Nederland. Nergens anders vind je zoveel reisorganisaties, landen, steden, attracties, accommodaties en vervoerders op één plek.

China op de Vakantiebeurs

In het verleden kon je op de Utrechtse Vakantiebeurs natuurlijk altijd wel informatie krijgen over China, maar nog nooit werd die informatie verschaft door het Chinees Verkeersbureau zelf. Dat wordt anders in 2017, want de Vakantiebeurs heeft de Chinese toeristische autoriteiten weten te verleiden om deel te nemen. Een van de belangrijkste redenen voor de komst naar Utrecht: twee reuzenpanda’s die in het voorjaar vanuit China verhuizen naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Panda ChinaChina zit in de lift bij Nederlandse vakantiegangers. In 2015 gingen meer dan 150.000 Nederlanders naar het Aziatische land, en naar verwachting worden dat er de komende jaren alleen maar meer. Op de Vakantiebeurs wil China vertellen dat er in 2017 zo veel meer te zien is dan de bekende hoogtepunten als Peking, Shanghai, Hongkong en de Chinese Muur. Het land is immens groot, met onvoorstelbaar veel verschillende klimaatzones en landschappen. Van stranden tot bruisende steden en van beroemde rivieren als de Yangtze tot aan prachtige bamboebossen waar de alleen in China in het wild levende reuzenpanda’s goed gedijden. Bij de stand van China kunnen bezoekers onder meer talloze soorten thee proeven terwijl ze genieten van live muziek op de Ghuzeng, een authentieke Chinese citer met 20 snaren en beweegbare bruggen die al in de eerste eeuw werd bespeeld.

Nieuw continent: Outfreeca

Voor de 47e editie in 2017 heeft de Vakantiebeurs een nieuw ‘continent’ ontdekt: Outfreeca. Het continent kent een prachtige afwisselende natuur waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Maar ook voor de daredevil biedt Outfreeca veel vermaak, zoals kitesurfen, sneeuwscooteren, bergbeklimmen, deltavliegen en raften.

Het leven in dit nieuwe continent speelt zich af in de buitenlucht. En hoe kun je het buitenleven beter ervaren dan tijdens het kamperen? Het continent kan het beste ontdekt worden per camper, caravan, vouwwagen of met een tent. Kamperen in Outfreeca geeft een ultiem gevoel van vrijheid. En dat is precies de reden dat ook backpackers zich er helemaal thuis voelen. Er is nog geen massatoerisme. Grote kans dus dat weinig mensen er nog van gehoord hebben.

Spanje: cultuur en gastronomie

Bar SpanjeCulinaire fijnproevers hoef je normaal gesproken niet te vertellen dat je in Spanje goed kunt eten. Sommige van de beste restaurants ter wereld zijn er te vinden en er zijn vrijwel nergens zoveel Michelin-sterren als in Spanje, waar je staand aan bijna elke bar dagelijks kunt genieten van de lekkerste tapas. Voor deze kleine hapjes is ook een speciale dag in het leven geroepen: Wereld Tapas Dag, in 2017 op 15 juni. Spanje is natuurlijk de beste plek om tapas te gaan eten. Ben je van plan om toch die kant om te gaan, reis dan zeker naar Huelva – deze plaats is in 2017 Gastronomische Hoofdstad van Spanje. Op de Vakantiebeurs kun je met verschillende hapjes al een voorproefje nemen.

Spanje kan ook voor kunst en cultuur op je bucket list komen te staan: boek daarvoor een stedentrip naar Barcelona of Madrid. Zo heeft het Picasso Museum in Barcelona tot 25 juni de tentoonstelling ‘Portretten van Picasso’ en biedt het beroemde Prado Museum in Madrid voor het eerst in de geschiedenis een tentoonstelling volledig gewijd aan het werk van een vrouw: Clara Peeters, een Vlaamse schilderes die ook in Nederland heeft gewoond. Die expositie is nu al te zien en loopt tot 17 februari.

Nederland hoort er ook bij

Veel mensen gaan in eigen land op vakantie, dus Nederland is ook gewoon een optie als je je vakantie gaat plannen! Een groot deel van de bezoekers van de Vakantiebeurs in 2016 heeft aangegeven dat zij Nederlandse steden, regio’s en dagjes uit enorm missen in het aanbod. Daarom wordt deze editie extra hard gewerkt om te zorgen dat Nederlandse aanbieders centraal aanwezig zijn in een Nederland Paviljoen.

Ook de aanbieders uit de Europese landen zijn dit keer op de Vakantiebeurs gemakkelijk te vinden. Alle Europese landen op het evenement zijn zo ingedeeld dat je er de kaart van Europa op zou kunnen leggen. Zo vindt de bezoeker Europa in een logische volgorde bij elkaar.

Kinderen kunnen in ieder continent meedoen aan speciale activiteiten. Er is ook een route voor soloreizigers. Aanbieders die zich specifiek richten op reizen voor soloreizigers zijn hierin opgenomen.


De Vakantiebeurs is elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur (op vrijdag tot 20.00 uur). Een dagkaart bestellen via internet kost € 12, aan de kassa is een kaartje € 15,50. De Utrechtse Jaarbeurs bestaat overigens 100 jaar, dus de honderd eerste bezoekers die op slippers naar binnen komen krijgen een gratis cocktail. Gedetailleerde informatie over het evenement vind je op www.vakantiebeurs.nl

Foto's © Vakantiebeurs Utrecht; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!