La Vélo Francette fietsroute van 2017

Amsterdam, 6 februari 2017 – La Vélo Francette is uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar 2017. Dat heeft de jury van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht besloten. De bijbehorende trofee wordt 11 februari uitgereikt, op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in de Utrechtse Jaarbeurs.

La Vélo Francette is een 617 kilometer lange fietsroute van Ouistreham aan de noordkust van Normandië naar La Rochelle aan de zuidwestkust van Frankrijk. Verschillende partijen hebben hiervoor de handen ineengeslagen. Het resultaat mag er zijn, aldus het juryrapport. “Het is een prachtige route door een gevarieerd landschap die over een groot deel via voies vertes loopt: fietspaden over oude jaagpaden of voormalige spoorlijnen.”

In totaal zijn 16 routes voorgedragen voor de uitverkiezing. De drie juryleden trokken er met de fiets op uit om er zes te testen: het Dommelfietspad (Nederland en België), de Weinland Steiermark Radtour (Oostenrijk), Penedès360 (Catalonië, Spanje) en de ViaRhôna, la Vallée du Loir à Vélo en La Vélo Francette in Frankrijk.

Volgens het drietal kwam La Vélo Francette overduidelijk als winnaar naar voren. “De route is geheel bewegwijzerd, het begin- en eindpunt is goed bereikbaar met de trein, er zijn onderweg diverse opstappunten voor de trein, op fietsafstand zijn er langs de route voldoende overnachtingsmogelijkheden en La Vélo Francette is geschikt voor jong en oud. Door de aansluiting op andere fietsroutes als la Véloscénie, la Loire à Vélo en de Vélodyssée, is het ook mogelijk rondjes te fietsen. Daarmee vormt de route een belangrijke nieuwe schakel in het almaar uitdijende net van fietsroutes in Frankrijk.”

La Vélo Francette is de opvolger van de Van Gogh fietsroute in Noord-Brabant, die in 2016 werd uitgeroepen tot de beste fietsroute van Europa. Met deze onderscheiding wil de Fiets en Wandelbeurs het fietsen in binnen- en buitenland stimuleren en de autoriteiten aanzetten tot het realiseren van fraaie fietsroutes. De beurs voor fietsers en wandelaars vindt zaterdag 11 en zondag 12 februari plaats in Utrecht. Kijk voor meer informatie over de winnende fietsroute op www.lavelofrancette.com

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!