Barcelona beste plek voor stedentrip

Amsterdam, 5 maart 2017 – Met zoveel boeiende steden om ons heen is het moeilijk kiezen: wat is de leukste plek voor een stedentrip? Wil je erheen voor uitgaan, musea of lekker eten en drinken, of is alleen de prijs belangrijk? HomeToGo en GoEuro, een reisplatform dat reizigers helpt met het zoeken en boeken van treinen, bussen en vluchten, hebben 2000 Europese steden onder de loep genomen. En wat blijkt? Barcelona is de beste plek voor een stedentrip in 2017.

De Catalaanse hoofdstad heeft een score van 98,3 punten en doet zo’n beetje alles goed: zon, strand, lekker eten, volop bezienswaardigheden, te veel bars en te weinig tijd en betaalbaren appartementen. Barcelona is al jaren een favoriete plek voor een stedentrip, waar de inwoners zelf overigens steeds minder blij mee zijn. De stad lijkt een beetje te bezwijken onder het aantal bezoekers: in 2016 kwamen er liefst 32 miljoen toeristen naar de stad.

Het is overal druk, druk, druk, de huizenprijzen stijgen, de locals worden uit de stad verdreven en ordinaire souvenirshops verdringen authentieke winkeltjes die er al jaren zitten. Het stadsbestuur heeft dus al maatregelen aangekondigd, waaronder een verbod op de bouw van nieuwe hotels.

Waarom niet een stedentrip boeken naar Kiev, de hoofdstad van Oekraïne? Oké, er is spanning met grote buur Rusland, maar in de lijst van GoEuro staat Kiev op een best wel hoge 13e plek (met een score van 76,3 punten). De stad is het goedkoopst voor een overnachting en een ideale stop voor backpackers. ,,Als een van de meest ondergewaardeerde steden in Europa is Kiev de afgelopen jaren over het hoofd gezien.”

Londen staat aan de top als beste stad voor activiteiten. De museumliefhebber kan hier terecht in meer dan 200 musea en er zijn ontelbare mogelijkheden om te shoppen. Een bruisend nachtleven vinden reizigers in Berlijn. Voor een nachtje weg zit je in deze stad goed met meer dan 500 plekken om uit te gaan en clubs die 24 uur per dag open zijn. In de Top 100 staat het Zwitserse Basel op de honderdste plek.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!