De campingpan die in je broekzak past

Amsterdam, 29 maart 2017 – Een campingpan is een lastig en onhandig ding om mee te nemen op reis, vooral als je alleen een rugzak bij je hebt. Anders wordt dat met The Bear Bowl, naar eigen zeggen ”s werelds eerste pan die in je broekzak past’.

Het is een kleine, lichte en opvouwbare kookpot waarvoor je met je bagage niet zoveel concessies hoeft te doen. Eenmaal uitgevouwen kan er tot één liter water, soep, saus of ander voedsel in. De campingpan is gemaakt van aluminium en glasvezel die volgens de Amerikaanse ontwerpers op elk kooktoestel past. Na 5 tot 8 minuten heb je kokend water. Ben je klaar met koken, dan kun je The Bear Bowl uitvouwen en makkelijk schoonmaken. Deze kookpot weegt ongeveer 178 gram, minder dan een mobiele telefoon, en is net zo plat als je portemonnee.

The Bear Bowl is niet alleen geschikt voor kampeerders, backpackers wandelaars en avonturiers, maar ook een handig item voor je survival kit. In benauwende situaties heb je zo snel een pan bij de hand. Het kookpotje is ontworpen door een groep designers die gefascineerd zijn door kampeerspullen en gedreven zijn om ‘de problemen van het buitenleven op te lossen’.

De campingpan is leverbaar vanaf de zomer van 2017 (mits een lopende crowdfundingcampagne genoeg geld oplevert…). Kijk voor meer informatie op www.bearminimum.org. Hieronder zie je  in het filmpje hoe het werkt:

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!