Duiken naar het wrak van de Titanic

Amsterdam, 25 maart 2017 – Als er één scheepsramp tot de verbeelding spreekt, is het wel de ondergang van de Titanic. Het gigantische luxueuze ‘onzinkbare’ cruiseschip voer in de nacht van 14 of 15 april 1912 tegen een ijsberg en zonk naar de donkere diepte van de Atlantische Oceaan. Het wrak werd in 1985 teruggevonden en ligt nog altijd op een diepte van 3800 meter op de zeebodem.

Na vele professionele duikexpedities, waarbij de kostbare spullen al naar boven zijn gehaald, kunnen (welgestelde) toeristen binnenkort ook de Titanic van dichtbij bewonderen. De Britse reisorganisatie Blue Marble Private organiseert vanaf mei 2018 duikreizen naar het scheepswrak.

De 8-daagse reis begint in Newfoundland in Canada. De reizigers worden vandaar in een kleine speciaal ontworpen titanium onderzeeboot naar het wrak gebracht, dus je hoeft je niet in een duikpak te hijsen (dat zou ook wat verantwoord zijn, op die ijskoude diepte). Je glijdt over het dek van het schip en je krijgt onder andere een glimp van de beroemde grote trap. In de onderzeeboot, een zogeheten Submersible, is plek voor negen avonturiers en enkele begeleiders.

De reis kost ruim 97.000 euro, maar niettemin zijn de eerste trips al volgeboekt. Ook in 2019 staan echter duikreizen naar de Titanic gepland. Zo’n vakantie past een beetje in het rijtje ‘Mount Everest beklimmen’ en ‘een retourtje ruimte’. Echte duikers kunnen overigens – veel goedkoper – duiken naar het zusje van de Titanic. Op de bodem van de Griekse wateren ligt op een diepte van 121 meter het zusterschip Britannic, dat voor geoefende wrakduikers nog enigszins haalbaar is. Kijk voor meer informatie over de reis naar de Titanic op www.bluemarbleprivate.com

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!