Handig: één rugzak in drie maten

Amsterdam, 12 maart 2017 – De meeste backpackers nemen voor een lange reis twee rugzakken mee. Een grote rugzak voor je kleren, toiletspullen, medicijnen en andere bagage, en een kleinere dagrugzak voor je flesje water, je reisgids en andere dagelijkse benodigdheden. Als je op reis ook nog een lange trektocht wilt maken, hang je je jas, trui en slaapzak eronder.

Binnenkort hoef je nog maar één rugzak mee te nemen, of je nou een stedentrip, een langere vakantie of een wereldreis maakt. Een Amerikaanse ontwerper kwam met het idee van The Adjustable Bag, een veelzijdige en handige rugzak in drie maten: klein (31 liter), gemiddeld (45 liter) en groot (62 liter). Je kunt de rugzak kleiner en groter maken al naar gelang de ruimte die je nodig hebt. Je kunt ‘m bijvoorbeeld als gewone backpack meenemen in het vliegtuig, eenmaal in je guesthouse de bagage eruit halen, en kleiner maken als je de stad gaat verkennen.

De ‘verstelbare tas’ is niet alleen als rugzak te gebruiken, maar kun je ook omvormen tot een weekendtas of schoudertas (in verschillende maten dus). De multifunctionele, duurzame en waterbestendige tas is bovendien op te vouwen tot een klein pakketje en weegt dan slechts 540 gram. De buitenkant is zwart of legergroen, maar de binnenvoering is blauw, ‘zodat je makkelijk je spullen kunt vinden’. Het is een ‘tas die alle andere andere tassen moet vervangen’, zo zeggen de ontwerpers, die een jaar aan hun idee hebben gewerkt.

Hieronder zie je een filmpje hoe de rugzak verandert van klein naar groot. The Adjustable Bag is leverbaar vanaf juli 2017.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!