Toch dat gemiste moment kunnen filmen

Amsterdam, 20 maart 2017 – De kans is niet groot, maar als je héél véél geluk hebt, kom je in Kenia de uiterst zeldzame Taita-valk tegen. De kans is echter nog kleiner dat je deze robuuste valk ook weet te fotograferen. Tegen die tijd dat je je smartphone of fototoestel hebt gepakt en een filmpje wilt maken, is deze vogel allang gevlogen.

Op reis beland je wel vaker in situaties dat je ‘het ultieme moment’ mist en sikkeneurig wordt bij het idee wat voor prachtig filmpje je wel had kunnen maken. Een nieuwe draagbare camera moet dit soort situaties ondervangen. In de loop van 2017 moet de Time Machine Camera het levenslicht zien. Dit is een futuristische travel gadget waarmee je 10 seconden terug ‘in de tijd kunt reizen’. Je kunt dus vastleggen wat je 10 seconden eerder hebt gezien.

Het klinkt onwaarschijnlijk, maar de Time Machine Camera heeft niets met science fiction te maken (behalve als het een gigantische 1-aprilgrap betreft). Het is een klein cameraatje dat je op je lichaam draagt. Op het moment dat er iets bijzonders gebeurt, drukt de gebruiker op de knop en wordt er tot tien seconden terug in de tijd opgenomen, plus de tien seconden erna. De camera neemt eigenlijk constant beelden op, maar bewaart ze pas zodra je op de knop hebt gedrukt. Na 20 seconden worden de bewaarde beelden automatisch door de nieuwe beelden overschreven.

De Time Machine Camera lijkt een beetje op een dashcam die je ook wel in auto’s ziet, maar die neemt álles op, dus ook heel veel onzin. De nieuwe draagbare camera is bedacht door het Amsterdamse bedrijf Roader, dat zich liet inspireren door de (gemiste) beelden van vallende meteorieten. De camera heeft een resolutie van 1800 bij 1800 pixels en is verbonden met een app, zodat je het filmpje van de Taita-valk meteen kunt delen via social media. De ingebouwde accu gaat ongeveer 4 uur mee en de Time Machine Camera heeft een prijskaartje van € 149. Hou de lancering in de gaten via www.roader.com

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!