Vakantie vieren bij een dictator

Amsterdam, 15 maart 2017 – Na de millenniumwisseling werd het steeds moeilijker om op vakantie te gaan in een land van een dictator. Een nieuw millennium betekende een een nieuwe toekomst, met nieuwe kansen, nieuwe technologieën en hoop op vrede. Landen voerden democratieën in, schaften visumregels af en openden hun grenzen. Zelfs Cuba kreeg een verlichte vorm van dictatorschap.

Sinds kort heb je weer veel meer keuze om vakantie te houden in het land van een dictator. In rap tempo komen er dictatoriale landen bij, zelfs als er verkiezingen worden gehouden. De ene dictator is wat wreder dan de ander, maar laat je dat niet weerhouden om af te reizen naar een dictatoriaal land. Hier hebben we vijf boeiende en fascinerende landen op een rij gezet waar je vakantie kunt vieren bij een dictator.

Turkije

Turkije was altijd een beetje bekend om de lekkere en goedkope strandvakanties, de eeuwenoude cultuur en de prachtige natuur. Sinds kort kun je ook naar het land op vakantie om je vergapen aan een dictatuur. Bewonder van dichtbij hoe de president zijn tegenstanders monddood probeert te maken en op geraffineerde wijze de media aan zich weet te binden. Het is nú het juiste moment om op vakantie te gaan, want de omvorming naar een dictatuur is nog volop gaande. Doe je echter wel voor als Fransman of als Rus, want de Turkse president heeft iets tegen Nederlanders.

Verenigde Staten van Amerika

In het grootste en rijkste land ter wereld is alles mogelijk, want de Verenigde Staten kennen het concept van ‘The American Dream‘. Je kunt het bijvoorbeeld van krantenjongen tot miljonair schoppen, of van mafkees tot president. Net als Turkije zet de Verenigde Staten van Amerika de eerste schreden op weg naar een dictatuur, en met redelijk succes. Bekijk met eigen ogen welke sympathiebetuigingen president Donald J. Trump krijgt in een stad als Washington D.C. en raak onder de indruk hoe rechters aan de kant worden gezet in een hippe plek als Seattle. Amerika heeft altijd al een leidersrol gespeeld in de nieuwste trends, en dat lukt ook nu weer.

Rusland

Rusland heeft de transitie naar een dictatuur enkele jaren geleden al voltooid, toen het land het populaire vakantiegebied De Krim toevoegde aan zijn territorium. Op zich wel zo makkelijk als je tijdens je vakantie in Rusland hier aan het strand wilt liggen, want dan heb je geen gedoe meer met visa en grensovergangen. Pas wel op om je belevenissen op vakantie in Rusland te delen op Twitter of Facebook. Hackers hebben het vaak voorzien op westerse gebruikers van internet. Dat zijn gewoon een stel publiciteitsgeile nerds, dat heeft verder niets met de dictatuur te maken.

Noord-Korea

Noord-Korea heeft al decennialang een stevige positie in het rijtje dictatoriale landen. Als van de weinige dictaturen laat het land zich niet afleiden door moderne grillen, democratische trends, een millenniumwisseling of wat dan ook. De Noord-Koreaanse politicus Kim Jong-un heeft van zijn vader geleerd hoe je de bevolking moet onderdrukken, maar verwelkomt buitenlandse bezoekers met vaste hand. Verwonder je onder begeleiding van een gids over de moderne architectuur en het militaire heroïsme. Je kunt er tegenwoordig zelfs op skivakantie, met garantie op sneeuw. Kim Jong-un schijnt zelfs het weer te kunnen onderdrukken.

Equatoriaal-Guinea

Opkomende dictaturen kunnen ook nog iets leren van Equatoriaal-Guinea. Er is daar een president, Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, die al sinds 1979 ‘dictator’ op zijn visitekaartje heeft staan. Hij is daarmee het langstzittende regerende staatshoofd van Afrika. Equatoriaal-Guinea is leuk voor liefhebbers van de televisieserie Game of Thrones, Teodoro schakelde zijn oom uit omdat hij het land met ijzeren vuist regeerde en deed vervolgens hetzelfde. Verder kun je in het land terecht voor ongerept tropisch regenwoud, uitgestorven stranden en traditionele Afrikaanse dorpen. Misschien is ‘dictatuur’ toch niet helemaal de juiste benaming voor Equatoriaal-Guinea. Er zijn gewoon verkiezingen, en Teodoro blijkt nog altijd populair. Hij wint telkens met meer dan 90 procent van de stemmen.

We zijn benieuwd welke landen we vanaf 2017 kunnen toevoegen aan leuke dictaturen om op vakantie te gaan. Heb jij een suggestie? Laat het weten via onze Facebookpagina!

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!