Een gadget om te praten in 80 talen

Amsterdam, 16 april 2017 – Op toeristische hotspots kun je met je Engels wel uit de voeten, maar buiten de gebaande paden is het vaak lastig communiceren als je de lokale taal niet spreekt. In een land als China of Brazilië ben je dan al snel in de weer met een woordenboekje, een vertaal-app op je smartphone of Google Translate. Niet altijd ideaal, omdat je vaak elk woord of zinnetje apart moet intypen.

Binnenkort is een gadget te koop waarmee je op reis met locals in liefst 80 talen kunt communiceren. Travis the Translator is een klein apparaatje dat het gesproken woord verstaat. Een gesprek in een buitenlandse taal wordt direct vertaald, in minder dan twee seconden. Travis the Translator kun je bijvoorbeeld op tafel leggen, zodat je je gesprekspartner ook kunt aankijken. Bij een app is dat wat onhandig. Je kunt het apparaatje desnoods ook aansluiten op je koptelefoon, bijvoorbeeld tijdens een vergadering.

De 20 belangrijkste talen voor ons als reizigers, waaronder Chinees, Arabisch, Spaans en Nederlands, kun je offline laten vertalen. Voor 60 andere talen heb je ook een wifi-verbinding nodig. Daar zitten exotische talen bij zoals Haïtiaans Creools, Albanees en Kazachstaans. Travis the Translator kan op een volle batterij offline 12 uur werken. Bij online gebruik kun je er 6 uur mee doen.

Travis the Translator is deels een Nederlandse uitvinding. De bedenkers hopen hiermee ‘de wereld met elkaar in contact te brengen’ als we elkaar allemaal kunnen verstaan. Op deze aardbol spreken we 6500 verschillende talen, waarvan 83 procent slechts één of twee talen onder de knie heeft. De gadget is vanaf juni 2017 wereldwijd te koop. Het nadeel is de hoge prijs van $ 199 voor het kleine apparaatje dat soepel in je broekzak past, maar dat je ook gemakkelijk kunt kwijtraken. Kijk voor meer informatie op www.travistranslator.com

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!