Vliegen in een ‘aquarium’

Amsterdam, 28 april 2017 – Vliegen is saai, dat weten we inmiddels wel. Urenlang kijk je tegen passagiers aan die wél kunnen slapen, je hannest wat met je inflight entertainment system en je staart naar de grijze bagagevakken boven je. Zou het helpen als de cabine van het vliegtuig tot een ‘aquarium’ wordt omgetoverd?

Het Duitse bedrijf Diehl Aerosystems presenteerde onlangs een grappige technologie om de cabine tot een vissenkom om te vormen. Door projecties op de wanden en het plafond zit je als vliegtuigpassagier opeens in een onderwaterwereld met planten, koraal en vissen (waaronder haaien en pijlstaartroggen).

Het leven in het heldere blauwe water kan voor wat afleiding zorgen tijdens een lange vlucht en is behoorlijk meditatief. Ook handig als je last hebt van vliegangst, want ‘lager’ kun je voor je gevoel eigenlijk niet komen (ook al zit je op 10 kilometer hoogte).

Hetzelfde bedrijf bedacht overigens ook een andere projectie voor in de vliegtuigcabine die wat minder geschikt is voor reizigers met hoogtevrees, waarmee je je de hele vlucht als een astronaut in de ruimte kunt wanen. De uitvindingen werden gepresenteerd op een beurs voor vliegtuiginterieurs in de Duitse stad Hamburg. Het is nu wachten op de eerste luchtvaartmaatschappij die het aandurft om haar passagiers met een aquarium of het heelal te confronteren.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!