Huurauto goedkoopst 24 dagen voor vertrek

Amsterdam, 18 mei 2017 – Een huurauto in de zomervakantie is het goedkoopst als je deze 24 dagen voor de ophaaldatum boekt. Als je langer wacht, moet je gemiddeld 4,8 procent per dag meer gaan betalen. Dat blijkt althans uit een onderzoek van huurplatform Happycar, dat de autohuurprijzen in populaire Europese vakantielanden op een rij heeft gezet.

In de maand juni kun je de huurauto het beste 22 dagen voor vertrek regelen, in juli is dit 28 dagen van tevoren. Voor augustus en september kun je het beste 23 dagen voor de ophaaldatum een auto huren.

Uit het onderzoek van Happycar blijkt verder dat het een huurauto in de zomermaanden het goedkoopst is in Spanje, waar hevige concurrentie is tussen autoverhuurbedrijven. Hier kost een huurauto gemiddeld € 19,28 per dag. Spanje is onder Nederlanders ook het favoriete vakantieland voor het huren van een auto.

In Griekenland, waar een vakantie in het algemeen goed betaalbaar is, betaal je het meeste voor een huurauto. Hier ben je in de zomer gemiddeld € 35,22 per dag kwijt. De duurste maand is augustus, met een dagtarief van € 40. Het regelen van een huurauto in Griekenland is het goedkoopst in juni: € 22,13 per dag. De prijzen zijn in Griekenland dit jaar overigens flink gestegen vergeleken met 2016. Het land van olijven, feta en 6000 eilanden is dit jaar duidelijk in trek bij toeristen.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!