Vijf apps voor backpacken in Azië

Amsterdam, 3 mei 2017 – Je smartphone heb je tijdens het backpacken natuurlijk altijd bij de hand. En letterlijk overal in Azië is gratis wifi te krijgen. Met wachtwoorden waar je van gaat glimlachen, zoals likeusonfacebook, iamsingle of 12345678ab. Tijdens het reizen zul je je telefoon dus voor veel meer gebruiken dan alleen maar om foto’s mee te maken. Maar welke apps zijn tijdens je reis nu echt onmisbaar?

Door Ilona de Ruyter

#1 Maps.me

Deze app heeft ontzettend gedetailleerde kaarten, waarop je onder meer hostels, restaurantjes en uitzichtpunten kunt vinden. De app is offline bruikbaar, waardoor je ook tijdens een motorrit door de jungle altijd je weg kunt vinden. Je kunt plekken op de kaart markeren, er is een goeie zoekfunctie en je kunt makkelijk zien hoelang je over een route gaat doen. De app is vele malen handiger dan Google Maps en kost niet al te veel ruimte op je mobiel. Ook je batterij lijdt niet al te erg onder gebruik van de app.

#2 Polarsteps

Deze app maakt gebruik van de gps in je telefoon om op een wereldkaart te laten zien waar je bent geweest. Het levert een mooi plaatje van je trip op. Je kunt op de kaarten punten aanwijzen waar je foto’s en tekst aan wilt toevoegen, zodat je tegelijkertijd een soort reisdagboek bijhoudt. Je kunt mensen uitnodigen om je te volgen, of je kunt ervoor kiezen om je reis voor iedereen zichtbaar te maken. De app zorgt ervoor dat je niet telkens weer aan thuisblijvers hoeft te melden waar je bent en hoe het gaat; ze zien vanzelf wel dat je heerlijk pho hebt gegeten of hebt gezwommen in een waterval. Nog een ander voordeel: je hoeft je Facebook of Instagram account niet te overladen met updates over je reis en je hebt toch alles bij elkaar.

#3  Grab

Nooit meer in een taxi stappen zonder vooraf te weten hoeveel je moet betalen. Met Grab kan het. Je maakt een reis aan in de app, met vertrekpunt en locatie van bestemming en je krijgt een voorstel voor een taxi, met daarbij meteen de prijs. De app is in Vietnam en andere landen van Azië flink in opkomst en er rijden zelfs al taxi’s en Xe Om’s (motortaxi’s) rond met logo’s van de app. Grab scheelt een hoop gedoe, maar neemt ook de charme van het onderhandelen met de chauffeur weg. Het is dus maar waar je voor kiest 🙂

#4 Tripadvisor

Iedereen die een keer op reis is geweest, zal deze app wel kennen. Alle attracties, hostels, natuurgebieden, touroperators enzovoorts zijn te vinden in deze app. Vooral de reviews zijn handig. Zo zie je op tijd of de douches in het hostel een beetje te doen zijn, of het veilig is om bij iemand achterop de motor te stappen voor een dagtrip en of er veel mensen ziek zijn geworden van het eten bij dat eettentje bij jou om de hoek.

#5 Facebook

Afgezaagd, maar waar. Facebook maakt het sociale leven van de backpacker vele malen makkelijker. Omdat er overal wifi is, kun je via messenger goed contact houden met je travel buddies. Vaak kiezen backpackers ongeveer dezelfde route en het is leuk en gezellig om elkaar onderweg nog eens tegen te komen. Veel backpackers die zich thuis altijd hebben verzet tegen Facebook, maken onderweg toch nog een account aan om in contact te kunnen blijven met hun nieuw herwonnen internationale vrienden.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!