Extra betalen voor een lege vliegtuigstoel náást je

Amsterdam, 25 juni 2017 – Het is de droom van elke vliegtuigpassagier: een lege stoel náást je. Geen stinkende en dikke passagier naast je die je uit je slaap houdt met een wedstrijd elleboogworstelen en waarmee je een slaapverwekkende conversatie moet voeren. Vooral op lange vluchten is er de hoop dat je een rijtje stoelen naast elkaar voor jezelf hebt, om onderuit gestrekt in dromenland proberen te raken.

Tegen extra betaling kun je vanaf 3 juli bij Etihad Airways proberen de lege stoelen naast je te bemachtigen. De luchtvaartmaatschappij uit Abu Dhabi biedt passagiers van economy class de mogelijkheid voor je vlucht online een bod te plaatsen op één, twee of drie stoelen naast je, afhankelijk van het type vliegtuig en de beschikbaarheid.

Wordt je bod geaccepteerd, dan krijg je 30 uur voor vertrek een bevestiging. Zo niet, dan heb je pech en rest er niks anders dan je over te geven aan irritante medepassagiers. Etihad zegt niet hoeveel Neighbor-Free Seats er beschikbaar zijn, al geldt er voor elke vlucht wel een minimumprijs en een maximumprijs voor de extra ruimte naast je.

De Neighbor-Free Seats is een dienstverlening waarmee passagiers ,,meer ruimte, comfort en privacy kunnen krijgen tegen een betaalbare prijs”, verklaart Etihad Airways. Het is natuurlijk ook een middel van de luchtvaartmaatschappij om wat extra geld te verdienen in de hevig concurrerende luchtvaartwereld, net zoals je tegen extra betaling wat extra beenruimte vóór je kunt kopen.

Naar verwachting zullen andere luchtvaartmaatschappijen de creatieve serviceverlening van Etihad volgen. Tot die tijd is het hopen op lege vliegtuigstoelen naast je, of kun je stiekem van plaats verwisselen als het niet al te vol is in het vliegtuig.

Foto © Etihad Airways.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!