Instapkaart KLM nu ook via Twitter

Amsterdam, 6 juni 2017 – KLM wil zijn waar de reizigers zijn: op social media. Daarom kunnen passagiers hun boekingsbevestiging, incheckinformatie, instapkaart en vluchtstatus nu ook ontvangen via Twitter en WeChat, de Chinese tegenhanger van WhatsApp. KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die alle vluchtinformatie via Twitter aanbiedt.

Na het kopen van een vliegticket geef je je Twitter-gebruikersnaam door, waarna KLM de boekingsgegevens verzendt via een direct message. Hiermee wil de luchtvaartmaatschappij tegemoet komen aan de vele twitteraars onder de reizigers. KLM heeft inmiddels ruim 2,2 miljoen volgers op Twitter en ontvangt wekelijks meer dan 25.000 vermeldingen. Met je smartphone bij de hand kun je de vluchtinformatie op Twitter overal raadplegen: thuis, onderweg of op de luchthaven.

Buiten China is KLM de eerste vliegtuigmaatschappij die de instapkaart en andere vluchtgegevens ook aanbiedt via WeChat, een messenger service die vooral in China wordt gebruikt. Chinese klanten gebruiken dit platform graag om te communiceren met KLM. De luchtvaartmaatschappij heeft op WeChat meer dan 120.000 volgers en krijgt elke week ruim 6000 vragen via deze dienst.

KLM biedt de vluchtinformatie aan in tien verschillende talen, waaronder Nederlands, Engels, Japans, Chinees en Portugees. Door de inzet van Twitter en WeChat wil de luchtvaartmaatschappij verder pionieren op het gebied van social media. Vorig jaar was KLM al de eerste ter wereld waarbij je je instapkaart via Facebook Messenger kon ontvangen. Het wereldwijde internetbereik van de luchtvaartmaatschappij is inderdaad indrukwekkend. In april 2017 had KLM meer dan 25 miljoen vrienden en volgers op diverse social media.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!