Nederlandse vrouw sleept 63 kledingstukken mee op vakantie

Amsterdam, 27 juni 2017 – Wie dacht dat light packing de nieuwe reistrend is van dit moment, heeft het helemaal mis. De Nederlandse vrouw sleept gemiddeld namelijk 63 kledingstukken mee op vakantie. Voor één vakantie, welteverstaan! Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse website CheckandPack, die reizigers helpt om hun koffer in te pakken.

De 63 items zitten in de bagage van dames tussen de 25 en 45 jaar. Dat betekent dat deze vrouwen omgerekend 31 kilo meenemen: 1,9 setjes kleding per dag, waaronder vijf jurkjes en vier paar schoenen.

Jongere vrouwen kunnen er ook wat van: in de leeftijd tot 25 jaar torsen de dames nog altijd 24 kilo mee in hun koffer, genoeg om op de luchthaven gênant te moeten overpakken. Of ze komen op de terugweg in de problemen omdat kleding en handdoeken dan door de vocht vaak veel zwaarder zijn. Want vliegen doet de jonge garde massaal. Ruim 63 procent kiest voor een vliegvakantie, blijkt ook uit het onderzoek van CheckandPack. Senioren daarentegen gaan het liefst met auto en caravan of de tent op stap.

Mannen houden er wel van lichter op reis te gaan. Zij houden het bij een bescheiden 29 kledingstukken per vakantie. Wat bij vrouwen ongetwijfeld de vraag oproept of mannen hun (vieze) kleren niet te lang achter elkaar dragen?

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!