Een app voor daten in het vliegtuig

Amsterdam, 11 juli 2017 – Ben je single, zit je je kapot te vervelen tijdens een lange vlucht in het vliegtuig en heb je zin in een spannend avontuur? Wellicht kun je dan met je smartphone een nieuw reismaatje aan de haak slaan. Sinds kort kun je daarvoor AirDates installeren, een app waarmee je kunt daten in het vliegtuig.

Voordat je aan boord stapt, vul je wat persoonlijke informatie in geef je aan wat voor iemand je zoekt. Eenmaal in het vliegtuig ga je op zoek naar andere reizigers die dezelfde app hebben geïnstalleerd, dezelfde interesses delen en zin hebben om het chatten.

Daarvoor kun je je smartphone gewoon in flight mode laten staan. Je kunt gebruikmaken van de wifi in het vliegtuig, communiceren via Bluetooth of een app installeren (zoals FireChat) waarmee je met andere mobiele apparaten in de directe omgeving contact kunt maken zonder internetverbinding.

Wie weet blijkt het te klikken en kun je samen een taxi of hotelkamer delen, een stukje samen optrekken of nog meer. Als het niet klikt, heb je een beetje een probleem. Dan zit je hoog in de lucht vast aan iemand terwijl je geen kant op kunt. Dat kan nogal intimiderend voelen, in zo’n kleine ruimte.

Je kunt dus beter aan het einde van de vlucht je verveling te lijf gaan met AirDates. Na de landing kun je iemand wel blokkeren, zodat er in ieder geval geen online communicatie meer mogelijk is. De Londense ontwerpers van de app gaan wel kijken of ze alleen vrouwen de mogelijkheid moeten geven om een chatsessie met medepassagiers te beginnen, om te voorkomen dat al te opdringerige mannen single vrouwen lastigvallen. AirDates is gratis te downloaden voor je iPhone en iPad.

Foto © Lufthansa.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!