Een rugzak van autogordels en airbags

Amsterdam, 26 juli 2017 – Wat ooit bedoeld was voor je veiligheid, kun je binnenkort op je rug dragen. Een Duits ontwerpersduo heeft de Airpaq bedacht, een rugzak die gemaakt is van gebruikte autogordels en airbags. Het is een rugzak die tegen een stootje kan, zou je denken!

Voor de Airpaq worden autogordels en airbags verzameld van gebruikte auto’s die op de sloopplaats zijn beland, van verschillende automerken, modellen en bouwjaren. Het materieel wordt vervolgens gerecycled tot een stevige, waterbestendige en duurzame rugzak die volgens de ontwerper de ideale metgezel is voor een stedentrip. De gesp die eerder werd gebruikt om de autogordel vast te klikken, kun je nu gebruiken om je rugzak vast te sjorren. Voor de buiten- en binnenkant worden twee airbags gebruikt.

Door het gebruik van verschillende types auto’s is geen enkele rugzak hetzelfde, al is de stijl wel identiek. De rugzak heeft aparte vakken voor laptop en tablet en twee kleine vakjes voor bijvoorbeeld een smartphone of zonnebril. Je kunt kiezen uit vier kleuren: zwart, blauw, geel en rood.

De Airpaq is bedacht door twee Duitse vrienden die graag alternatieve toepassingen bedenken voor spullen die anders in de prullenbak belanden. Met de rugzak spelen ze in op een groeiende trend om afdankertjes tot reisaccessoires om te vormen. Zo kun je tegenwoordig ook een reistas, rugzak of iPhone-hoesje aanschaffen die gemaakt is van een vliegtuigstoel. De Airpaq is leverbaar vanaf november 2017 en te koop vanaf € 130. Meer informatie vind je op www.airpaq.de

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!