Een ‘slimme’ waterfles voor op reis

Amsterdam, 2 juli 2017 – Het is een ongeschreven regel voor elke reiziger: drink genoeg water onderweg! Zeker bij een hittegolf, in warme en tropische streken en bij inspannende activiteiten (een trektocht door de bergen) is het verstandig jezelf goed te bevochtigen.

Gelukkig zeulen de meeste backpackers en vakantiegangers altijd een waterfles met zich mee, maar de AquaGenie kan je misschien een handje helpen. Deze ‘slimste waterfles ter wereld’ houdt namelijk bij hoeveel je drinkt en geeft een seintje wanneer het tijd is voor een nieuwe waterinname.

Voor het watergebruik heeft de fles een ingebouwde sensor, die via bluetooth een draadloze verbinding heeft met je smartphone. Met een app krijg je een bericht als je een nieuwe slok moet nemen. De AquaGenie heeft geen batterijen nodig, want ook op het opladen gebeurt via de draadloze verbinding. Je kunt ‘m trouwens ook een signaal laten verzenden naar je Fitbit, het populaire polsbandje dat je activiteiten bijhoudt.

Als je geen zin hebt om je mobiele telefoon telkens te controleren, kun je de waterfles ook gewoon even heen en weer schudden. De onderkant kleurt dan rood, geel of groen. Rood staat natuurlijk voor ‘code rood’: het is tijd om opnieuw water te drinken. Vooraf kun je je doelen en activiteiten aangeven via de app, zodat de slimme waterfles het aanbevolen waterverbruik er op afstemt. De AquaGenie waterfles is leverbaar vanaf november 2017. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/theaquagenie

Foto © AquaGenie Water Bottle.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!