Nieuwe reisserie over China met Ruben Terlou

Koningaap - China

Amsterdam, 30 juli 2017 – De VPRO komt begin 2018 met de nieuwe reisserie Door het hart van China. In zeven afleveringen reist fotograaf en Chinakenner Ruben Terlou van het uiterste noorden naar het zuidelijkste puntje van het land: van de verdroogde steppen van Binnen-Mongolië tot de tropische stranden van Hainan. Dwars door het hart van China dus.

In deze tv-serie staat het leven van de gewone Chinees centraal in bijzondere en spontane ontmoetingen, belooft de VPRO. Ruben Terlou is erbij wanneer enkele opgeschoten Mongoolse boeren een paardenrace houden op de droge graslanden, maar ook wanneer een alleenstaande man op het platteland van Shaanxi wordt begraven met de nodige bijgelovige rituelen.

Ruben Terlou in een Mongoolse yurt. Foto © Joost van Herwijnen.

Hij fotografeert homoseksuelen in Peking, trotse autobezitters in Guangzhou en gokkers in Macau. Hij beklimt met knikkende knieën een 90 meter hoge windmolen en kruipt achter kluizenaars aan de grotten van het Zhongnan-gebergte in. ,,Opnieuw weet Terlou met zijn innemende nieuwsgierigheid gesprekspartners te verleiden tot openhartige scènes en gesprekken.”

De serie laat volgens de VPRO zien dat China zich op een kantelpunt in de geschiedenis bevindt; de veranderingen in dit immense land voltrekken zich in razend tempo. Enerzijds zullen sommige van de scènes over een paar jaar niet meer te filmen zijn. Anderzijds wordt duidelijk dat wat er op dit moment in China gebeurt, over tien jaar de hele wereld staat te wachten. Terlou maakte in 2016 ook al een bijzondere reisserie voor de VPRO: Langs de oevers van de Yangtze.

Door het hart van China is te zien vanaf zondag 7 januari 2018 om 20.15 uur op NPO 2.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!