Vrouwen laten mannen rijden op vakantie

Amsterdam, 16 juli 2017 – Hoe vergevorderd is de vrouwenemancipatie onder vakantiegangers? Behoorlijk ver, zou je denken, maar dat ligt toch een tikkeltje anders onder koppels die reizen per auto. Ruim een derde van de Nederlandse vrouwen laat namelijk het rijbewijs thuis als ze met vakantie gaan, blijkt een onderzoek van CheckandPack.

De website die reizigers helpt met het inpakken van hun koffer, ondervroeg 52.000 vrouwen van 25 jaar en ouder over hun vakantiegedrag. Van de vrouwen die met een partner (en vaak ook kinderen) op vakantie gaan, neemt 37 procent geen rijbewijs mee. Van de mannen laat slechts 17 procent zijn rijbewijs thuis.

Omdat zo’n twee derde van de vakantiegangers een bestemming in Nederland of Europa kiest en met auto, caravan of camper reist (26,5 procent), ligt de conclusie voor de hand dat de vrouwen het rijden op vreemde wegen toch liever aan de partner over laten. Het blijkt dat 38 procent van de Nederlandse vrouwen het ‘niet prettig’ of ronduit ‘eng’ vindt om op onbekende wegen te rijden tijdens hun vakantie. Misschien zijn er ook mannen die een vrouw niet willen laten rijden, maar dat heeft CheckandPack niet gevraagd.

Een meerderheid van 62 procent van de vrouwen zit wél achter het stuur tijdens hun vakantie. Een vijfde geeft aan dat ze dat doen omdat ze dan in één keer kunnen doorrijden naar de vakantiebestemming. Het kan natuurlijk ook zijn dat de man geen rijbewijs heeft of het ‘te eng’ vindt om op buitenlandse wegen te rijden. Wat doe jij als vrouw, laat je je man rijden?

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!