De kleinste wereldstekker ter wereld

Amsterdam, 3 augustus 2017 – Een beetje (wereld)reiziger heeft een wereldstekker bij zich. Buiten het Europese vasteland beland je al snel op een plek met andere stopcontacten en voltages, en hoe moet je anders je laptop, smartphone, tablet en camera opladen? Een wereldstekker is echter vaak een onhandig en log ding, met uitstekende pinnen.

Binnenkort kun je je apparatuur echter opladen met de MICRO, volgens de Britse ontwerpers de kleinste wereldstekker ter wereld. Dit kleine lichtgewicht travel gadget past tussen twee vingers en weegt slechts 40 gram. Toch kun je de MICRO gebruiken in meer dan 150 landen op alle zeven continenten, beweren de makers (er zijn zo’n 200 landen in de wereld).

De wereldstekker heeft een ingenieus systeem met uitschuifbare ronde, vierkante en rechthoekige pluggen en pinnen die je zowel in Europese, Amerikaanse, Britse en Australische stopcontacten kunt gebruiken. Het werkt met een spanning tussen de 100 en 250 voltage en het biedt een bescherming tegen elektriciteitspieken of stroomuitval, wat vooral in derde wereldlanden nog weleens wil voorkomen.

Ineengeschoven en ingeklapt is de MICRO een compact apparaatje dat je makkelijk in je handbagage kwijt kunt. Deze vernuftige wereldstekker is te koop vanaf december 2017 voor ongeveer € 38.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!