Een app om veilig te rijden met je caravan

Amsterdam, 18 augustus 2017 – Krijg je het weleens Spaans benauwd als je met de caravan op stap gaat? Zijn de banden wel hard genoeg en trekt de accu het allemaal wel? Met de app E-Trailer kun je voortaan met een gerust gevoel en veilig met de caravan of camper gaan rijden.

Deze app op je smartphone geeft aan hoe vol je accu zit, voorkomt oververhitte remmen tijdens een route door de bergen, informeert je over je bandenspanning en helpt bovendien om de caravan waterpas te stellen. Je hoeft daarvoor niet eens de auto uit, want de app is een soort caravandashboard achter het stuur.

Sensors in de caravan communiceren via bluetooth draadloos met de app op de smartphone en registeren bijvoorbeeld of het dakluik van de caravan nog openstaat, helpen bij het horizontaalstellen van de caravan en controleren de bandenspanning.

Vanaf 2018 registreert de app bijvoorbeeld ook hoe het staat met de kogeldruk. Het downloaden van de app is gratis en E-Trailer is geschikt voor elke caravan, maar je moet er nog wel voor € 119,95 de E-Connect bij kopen. Dit apparaatje leg je in de caravan en regelt de sensoren. Ook zijn andere hulpmiddelen te koop om van alle functies gebruik te kunnen maken. Voor € 59,95 heb je de E-Level, waarmee je via de app kunt zien of de caravan waterpas staat en waardoor je niet heen en weer hoeft te lopen.

De E-Trailer is de winnaar van de ‘Start-Up Contest’ van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2017, die van 11 tot en met 15 oktober plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit was een wedstrijd voor vernieuwende en innovatieve apps die handig zijn als je gaat kamperen. Kijk voor meer informatie over de E-Trailer op www.e-trailer.nl

Foto © E-Trailer.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!