Haute couture hoog in de lucht

Amsterdam, 9 augustus 2017 – De groei van prijsvechters in de luchtvaart zie je ook terug in de uniformen van de stewards en stewardessen. Door de focus op low budget draagt het cabinepersoneel bij sommige luchtvaartmaatschappijen niet meer dan een T-shirt of een poloshirt. Hoe anders is dat bij de Chinese vliegtuigmaatschappij Hainan Airlines. Die gooit het over een hele andere boeg en brengt zelfs haute couture hoog in de lucht.

Tijdens een modeshow in Parijs deze zomer presenteerde Hainan Airlines nieuwe uniformen voor haar stewards en stewardessen die elegantie en stijl terugbrengen aan boord van het vliegtuig. Met deze high fashion look van het cabinepersoneel wordt het urenlange vliegen bijna weer een glamourachtige gebeurtenis (mits je voldoende beenruimte hebt, natuurlijk).

Voor het ontwerp schakelde de luchtvaartmaatschappij de hulp in van de bekende Chinese ontwerper Laurence Xu. Voor de uniformen van de stewardessen haalde hij zijn inspiratie uit het Cheongsam, een traditioneel Chinees gewaad. Dat combineerde hij met westerse elementen, zoals baretten en op maat gemaakte jassen en capes met lichte grijze kleuren. Op de jurken van de stewardessen staan traditionele Chinese afbeeldingen, zoals een mythische vogel.

De uniformen vermengen invloeden van oost en west, waarmee Hainan Airlines de passagiers wil laten weten dat China ‘modern en trendy’ is. Hainan is momenteel de grootste luchtvaartmaatschappij van China, die de modieus geklede stewardessen en stewards in eerste instantie op de internationale routes drankjes laat serveren (het liefst zonder vlekken te maken 🙂 ). De vliegtuigmaatschappij vliegt nog niet op Amsterdam Schiphol, maar wel op Brussel, Londen, Parijs en Keulen.

Foto's © Hainan Airlines China.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!