Schoolse snipperdag gewenst voor een vakantie

Amsterdam, 23 augustus 2017 – Voor vakantiegangers met kinderen zijn de schoolvakanties vaak een doorn in het oog. Je zit altijd vast aan een bepaalde periode, waardoor je per definitie reist in het ‘hoogseizoen’ en meestal de hoogste prijs betaalt voor een vakantie.

Het vertrek op een vrijdag vóór de vakantie of de terugkeer op een maandag ná de vakantie zou bij de prijs van een vliegticket al een enorm verschil kunnen uitmaken. Ook op de weg is het minder druk, omdat je net iets eerder vertrekt of later terugkeert dan het andere vakantieverkeer.

Zoiets staat bekend als een ‘schoolse snipperdag’, en wat blijkt uit een onderzoek van reisbrancheorganisatie ANVR? Juist: meer dan driekwart van de Nederlanders die een vakantie heeft geboekt, zou zo’n snipperdag willen gebruiken. Je kunt dan zélf bepalen of een kind een dag eerder of een dag langer weg kan blijven, zonder dat je vastzit aan de strikte periode van de schoolvakantie.

”Niet alleen kan daarmee extreme drukte naar en op de vakantiebestemming worden voorkomen, maar het draagt ook bij aan een beter milieu, dat bij ons hoog in het vaandel staat”, zegt de ANVR. De brancheorganisatie pleit daarom al jaren voor deze schoolse snipperdagen, maar tot op heden mag alleen de school dit bepalen in plaats van ouders van de leerlingen.

Misschien wordt het tijd voor een campagne of het verzamelen van handtekeningen om de inzet van een schoolse snipperdag mogelijk te maken? Reislustige ouders: verenigt u!

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!