Negen tips om de jeuk van muggenbeten te stoppen

Amsterdam, 7 augustus 2017 – Natuurlijk, in de eerste plaats moet je proberen te voorkomen dat je irritante muggenbulten oploopt. Maar als je het ondanks muggenspray (misschien is-ie op) of een klamboe (misschien zit er een gaatje in) toch niet kunt vermijden, dan wil je wel zo snel mogelijk van die jeuk af. Krabben aan het kleine rode en opzwellende bultje is dan het laatste wat je moet doen: de jeuk neemt alleen maar toe en in het ergste geval hou je er een huidinfectie aan over.

Gelukkig zijn er allerlei andere manieren om van die vervelende jeuk af te komen. Hier hebben we negen tips voor je op een rij gezet om de jeuk van muggenbeten te stoppen.

#1 Gebruik After Bite

Gebruik After Bite en breng dat binnen 5 minuten na de steek aan op de muggenbult. After Bite bevat de stof ammonium hydrochloride, dat het gif in de huid neutraliseert en verschijnselen als zwelling, pijn en jeuk vermindert. After Bite is verpakt in een pen zodat de vloeistof niet aan je vingers komt. Te koop bij zowat elke (online) drogist. ► Bestel After Bite hier online

#2 Gebruik een ijsblokje

Het wrijven van een ijsblokje over de muggenbult zorgt voor tijdelijke verlichting van de jeuk en weerhoudt je er hopelijk van om te gaan krabben. Je kunt de bult ook op andere manieren koelen, bijvoorbeeld door het gebruik van een koude en natte doek.

#3 Gebruik een citroen

Snijd een citroen in stukjes en wrijf een plakje over de muggenbeet. Het sap van de citroen verzacht de jeuk, al kun je er de hinder niet helemaal mee stoppen. Ook een limoen is geschikt. Beide fruitsoorten zouden ook helpen om infecties te voorkomen.

#4 Smeer de muggenbult in met tandpasta

Sommigen vinden het onzin, maar anderen zweren erbij om de jeuk te stoppen. Smeer een beetje tandpasta in op de muggenbelt en laat dit ongeveer 2 minuten intrekken. Gebruik het liefst tandpasta met pepermuntsmaak. Het voordeel is dat je tandpasta eigenlijk altijd wel bij je hebt als je op reis bent.

#5 Gebruik aloë vera

Aloë vera is een wonderplant die overal voor helpt, dus ook om de jeuk van muggenbeten te stoppen. Wrijf wat aloë vera-gel op de muggenbult en je merkt vrij snel een vermindering van de jeuk. Aloë vera heb je misschien toch al bij je, voor de behandeling van zonnebrand.

#6 Gebruik aspirine

Aspirine werkt uiteraard vooral als pil, maar zou ook een remedie zijn tegen de jeuk van muggenbeten. Maal een pilletje fijn op een lepel en voeg wat water toe, waardoor er een soort aspirinepasta ontstaat. Dit goedje smeer je vervolgens op de bult.

#7 Lik wat speeksel op de muggenbult

Tijdens het steken spuiten muggen een beetje speeksel met antistollingsmiddel in je huid, waardoor je te maken krijgt met jeuk en zwelling. Hoe kun je dat beter bestrijden dan met je eigen speeksel? Je eigen speeksel zou wondjes sneller helpen genezen. Baat het niet, het schaadt ook niet, en je eigen speeksel heb je altijd bij de hand.

#8 Gebruik een gadget

Dankzij de technologische vooruitgang kun je nu ook je toevlucht zoeken tot een gadget om die irritante jeuk te stoppen. Bite Away is een apparaatje dat je 6 seconden tegen de muggenbult aan moet drukken. Voor kinderen is 3 seconden genoeg. De hitte en vibratie zorgen ervoor dat het speeksel van de mug langzaam uit je lichaam wordt verwijderd. Bite Away is online te koop voor ongeveer € 35. ► Bestel de Bite Away hier online

#9 Negeer die muggenbult

Zoals zo vaak is de beste oplossing die hele muggenbult gewoon te negeren. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je er niet teveel aandacht aan besteedt en er niet aan krabt, zal de jeuk snel verdwijnen. Zoek afleiding en ga iets actiefs doen, maak een wandeling, ga sporten, ga gamen of ga koken! Het werkt niet binnen een minuut, maar het is uiteindelijk de meest effectieve manier om de jeuk van muggenbulten te stoppen.

Lees hieronder verder voor nog meer handige reistips voor je vakantie:

Muggenspray

MuggensprayMuggenspray mag absoluut niet ontbreken in je bagage. Je kunt muggenspray kopen met het middel DEET, maar er bestaan ook sprays die gemaakt zijn op een natuurlijke basis. Lees hier alles over muggenspray, DEET, de verkrijgbare merken en homeopathische middelen

Klamboe

Ook een klamboe of muskietennet mag niet ontbreken in je bagage, waar je ook naartoe gaat in de wereld. Het is vooral een uitstekende bescherming tegen malariamuggen en andere insecten die het op je hebben gemunt. Lees hier de tips over het meenemen van een klamboe

Waterfilters

Het gebruik van een waterfilter is de beste methode om aan gezond drinkwater te komen. Waterfilters zijn in staat om de meeste bacteriën en virussen in het water uit te schakelen. Er zijn tegenwoordig ook handige lichtgewicht waterfilters te koop voor op reis. Lees hier meer over waterfilters.

Hangmat

Er zijn weinig spullen die zo’n groot vakantiegevoel oproepen als de hangmat. Je denkt dan al snel aan een strand met twee palmbomen waar de hangmat tussen hangt. Maar je kunt een hangmat ook gebruiken op reis om in te slapen. Lees hier de tips over het meenemen van een hangmat

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!