Nieuwe terminal van Schiphol in 2023 – zo ziet die eruit!

Amsterdam, 19 september 2017 – Klein op de grond, groot in de lucht: zo zit Nederland in elkaar als het om onze nationale luchthaven gaat. Schiphol is al de derde luchthaven van Europa met 63,6 miljoen passagiers per jaar, maar wil nog verder groeien. Dat gaat natuurlijk niet als je kijkt naar het bestaande luchthavengebouw.

Je loopt elkaar al snel voor de voeten, zeker in piekperiodes in het voorjaar en de zomer. Het is er altijd druk en soms is het zó druk, dat Schiphol de drukte niet aankan. Het is dus niet zo gek dat de luchthaven werkt aan een nieuwe terminal, die volgens de planning in 2023 klaar moet zijn. Deze nieuwe terminal biedt plaats aan 14 miljoen passagiers.

Schiphol heeft nu alvast de beelden gepresenteerd van de nieuwe terminal, met een grootte van ruim 100.000 vierkante meter. Deze wordt vastgebouwd aan de bestaande vertrek- en aankomsthal 1. Het is een moderne terminal met veel glas en hoge plafonds, dat zorgt voor een aangename hoeveelheid licht en ruimte.

Wat ook opvalt op de beelden: er lopen alleen maar stijlvol geklede passagiers rond met handzame koffertjes, en het is er helemaal niet druk! (Zelfs niet op de parkeerplaats….) Hier krijg je alvast een indruk van de nieuwe terminal van Schiphol, waar je vanaf 2023 je trolley achter je aan kunt slepen. Wat vind jij ervan? Laat je reactie hieronder achter!

Voor de goede orde vermelden we ook even wie verantwoordelijk is voor de nieuwe terminal van Schiphol in 2023: de luchthaven heeft gekozen voor het ontwerp van consortium KL AIR, dat bestaat uit KAAN Architecten in samenwerking met ABT, Estudio Lamela en Ineco.

Foto's © Amsterdam Airport Schiphol/Filippo Bolognese.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!