De drukste dagen op Schiphol in de herfstvakantie

Amsterdam, 12 oktober 2017 – Ben je van plan om tijdens de herfstvakantie te vliegen vanaf Schiphol? Hou dan weer rekening met de nodige drukte. Tijdens de komende herfstvakantie worden 3 miljoen mensen verwacht, zo heeft de luchthaven laten weten. Dat is een stijging van 6 procent vergeleken met de herfstvakantie van 2016.

De dagen waarop de meeste reizigers vertrekken zijn vrijdag 20 oktober en zondag 22 oktober. Het is dus raadzaam op tijd te komen om lange wachtrijen te trotseren en te voorkomen dat je het vliegtuig mist. Vrijdag 27 oktober is de dag waarop de meeste mensen op één dag aankomen in Amsterdam. De populairste vakantiebestemmingen zijn Barcelona (mensen laten zich kennelijk niet afschrikken door de onafhankelijkheidsstrijd van Catalonië), Londen, Antalya, Malaga en Milaan.

Schiphol zal net als eerder in de zomer extra mensen in zetten om alles in goede banen te leiden. ,,Daardoor zijn bijvoorbeeld alle securitydoorgangen extra ruim bezet en staan er flexibele teams paraat die we kunnen inzetten bij drukte”, aldus Schiphol. Daarnaast zijn er elders in de terminal ook meer mensen aan het werk die service bieden aan reizigers. Bijvoorbeeld door hen wegwijs te maken op de luchthaven en vragen te beantwoorden.

Naast de gespecialiseerde krachten schakelt Schiphol kantoorpersoneel en een team van vrijwilligers in om te helpen tijdens piekmomenten. Het zogeheten Welcome@schiphol team bestaat uit enkele tientallen oud-medewerkers en andere mensen die de luchthaven een warm hart toedragen.

Ook kunnen reizigers in de herfstvakantie gebruikmaken van een aparte doorgang bij de veiligheidscontroles, de Small Bags Only. Reizigers die gebruik maken van small bags only, kunnen maximaal één stuk handbagage, niet zijnde een trolley, meenemen met een maximaal formaat 40 x 30 x 20 centimeter. Denk daarbij aan een kleine handtas of rugzak of een laptoptas. In vergelijking met de reguliere securitylanes kunnen er 15 tot 20 procent meer reizigers in een zelfde tijdsbestek de small bags only securitylanes passeren.

Small bags only is in vertrekhal 1 open van 03.00 uur tot 20.00 uur, in vertrekhal 2 van 06.30 uur tot 20.30 uur en in vertrekhal 3 van 06.30 uur tot 20.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!