Deze koptelefoon van Google vertaalt voor je

Amsterdam, 15 oktober 2017 – Google verbindt de online wereld steeds meer met de offline wereld. De internetgigant heeft deze maand een koptelefoon op de markt gebracht die met Google Translate is uitgerust. Deze Google Pixel Buds zijn een soort oordopjes die een gesprek in een buitenlandse taal snel en realtime voor je kunnen vertalen.

Het kan handig zijn op reis als je met iemand wilt praten in bijvoorbeeld Engels, Frans, Chinees of Fins: de Pixel Buds maakt het nu mogelijk in 40 verschillende talen te communiceren. De oordopjes zijn draadloos via Bluetooth verbonden met een app op je smartphone. Door je vinger op het rechter oordopje te drukken, wordt Google Assistent geactiveerd en de vertaalfunctie ingeschakeld.

Als je zelf praat, krijgt je gesprekspartner de vertaling via de smartphone te horen. Als de ander praat, hoor je de vertaling realtime via je oordopjes. Makkelijk als je de weg wilt vragen, iets wilt bestellen in een restaurant of een discussie wilt voeren over politiek. Met de Pixel Buds is er weer een nieuwe vertaalgadget bijgekomen – eerder dit jaar verscheen Travis the Translator, een apparaatje waarmee je realtime in 80 talen kunt praten.

De vertaalfunctie is slechts een van de mogelijkheden van de Pixel Buds. Met de koptelefoon kun je ook muziek afspelen, teksten verzenden en lezen, telefoongesprekken beantwoorden en routebeschrijvingen beluisteren, alles zonder de smartphone aan te raken. Als de oordopjes volledig zijn opgeladen, kun je maximaal 5 uur muziek luisteren.

Er is ook nog wel wat ruimte voor verbetering. Zo zien de oordopjes er niet erg stijlvol uit met een koord dat achter in je nek hangt. Ook is Pixel Buds voorlopig alleen beschikbaar voor Android-telefoons. In de toekomst zal Google dat ongetwijfeld gaan aanpassen om zijn hardware door zoveel mogelijk mensen te laten gebruiken. De Pixel Buds zijn vanaf november verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en blauw voor $ 159 (ongeveer € 135) via de Google Store: store.google.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!