Hoogtepunten van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2017

Amsterdam, 8 oktober 2017 – Kamperen staat weer helemaal op de kaart: een vakantie met de camper is populairder dan ooit en voor het tweede jaar op rij worden er meer caravans verkocht. Op de jaarlijkse Kampeer & Caravan Jaarbeurs kun je je als vanouds laten informeren over de nieuwste trends op het gebied van caravans, vouwwagens, campers, tenten en kampeeraccessoires.

Van 11 tot en met 15 oktober 2017 kun je terecht in de Jaarbeurs in Utrecht voor het plannen van je volgende roadtrip of kampeervakantie. Om je alvast in de stemming te laten komen, hebben we hier de hoogtepunten van de komende Kampeer & Caravan Jaarbeurs op een rij gezet.

Huren van een camper of caravan is hot

Vooral voor beginnende kampeerders is er een hoge drempel om meteen veel geld uit te geven aan een nieuwe camper of caravan. Gelukkig kun je tegenwoordig makkelijk een een caravan of kampeerwagen huren. Op internet zijn daarvoor talloze websites te vinden en je kunt op een Airbnb-achtige manier bij particulieren terecht. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs ziet een opmerkelijke stijging van het aantal huurders in Nederland en heeft daarvoor een speciale Huurroute in het leven geroepen. Hier worden huurcampers en huurcaravans aangeboden, maar bijvoorbeeld ook avontuurlijke daktenten voor óp de auto en compleet ingerichte glampingtenten.

Campingtafeltje opladen met je smartphone

Zonder smartphone kun je eigenlijk niet meer kamperen, want een mobiele telefoon is gewoon erg handig. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs toont de nieuwste innovaties die het gebruikersgemak flink verhogen. Van een campingtafeltje dat automatisch je smartphone oplaadt tot een lichtgewicht-caravan waarin ook de motorfiets mee kan op vakantie. Of wat dacht je van een verwarmde kampeerstoel voor de koelere herfstavonden of een volautomatische satellietontvanger voor de tv?

Lichtgewicht caravans

Ook de fabrikanten van caravans en campers zitten niet stil als het om innovaties gaat. Bij caravans speelt gewicht een grote rol, omdat lang niet iedereen meer in een grote middenklasse auto rijdt. Elke gram telt en bij de productie van de nieuwe generatie caravans worden naast afslankoperaties steeds hoogwaardiger kunststoffen en lijmtechnieken ingezet. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs presenteren verschillende merken hun superlichtgewicht modellen die met gemak achter kleine auto’s passen.

Camperen voor Broekies

Waar moet je allemaal aan denken als je met een camper op stap gaat? Nieuw dit jaar is het Camperen voor Broekies-plein. Op dit plein krijgen beginnende camperaars alle basics van camperen uitgelegd. Wist je trouwens dat Nederland de nummer één kampeerbestemming is onder Nederlandse kampeerders? Daarom is Nederland het themaland van de beurs, met oer-Hollandse terrassen waar je haring kunt happen en allerlei typisch Nederlandse lekkernijen kunt verorberen.

Wereldrecord vouwwagen opzetten

Voor ervaren kampeerders is het opzetten van een vouwwagen een fluitje van een cent. Maar het kan altijd sneller! Op de eerste dag van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs laat fabrikant Campooz zien hoe snel je een moderne vouwwagen kunt opzetten, met een heuse poging om het wereldrecord te verbeteren. Hoe vaak kun je zo’n tenttrailer in 6 uur opbouwen en weer afbreken? Als je het juiste aantal raadt, kun je € 1000 shoppen plus één week vakantie met een vouwwagen winnen.

Kamperen tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Je komt helemaal in de stemming als je tijdens de kampeerbeurs alvast gaat kamperen. Op de parkeerplaats P2 van de Jaarbeurs verrijst een pop-up stadscamping waar je je eigen caravan, tent, vouwwagen of camper neer mag zetten. Je slaapt daarmee in hartje Utrecht, op twee minuten wandelen van het beurscomplex. Je krijgt bovendien elke ochtend een gratis ontbijtje. Inchecken op de Pop-Up NKC Camping kan elke dag tot 21.00 uur, maar ga wel vooraf reserveren.

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs vindt van 11 tot en met 15 oktober plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Als je voor 11 oktober een kaartje online koopt, betaal je maar € 10,00 in plaats van € 12,50 aan de kassa. Kijk voor tickets en meer informatie op www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Foto's © Pixabay; Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!