Lonely Planet kiest Chili als beste reisbestemming voor 2018

Reizen Chili

Amsterdam, 24 oktober 2017 – Chili zou in 2018 bovenaan je bucketlist moeten staan. Lonely Planet heeft het Zuid-Amerikaanse land bovenaan de lijst gezet van beste reisbestemmingen voor volgend jaar.

In Chili komt alles samen, zeggen de makers van de populaire ‘reisbijbel’. ,,De stijgende Andes in het oosten, de uitgestrekte Stille Oceaan in het westen, de droge Atacama-woestijn in het noorden en de ondoordringbare wildernis van Patagonië in het zuiden.” Santiago is een trendy hoofdstad en bovendien hebben de Chilenen in 2018 wat te vieren, omdat hun land dan 200 jaar onafhankelijk is.

Op de lijst van tien beste landen staat Zuid-Korea op de tweede plaats, vooral vanwege een nieuwe hogesnelheidstrein en de Olympische Winterspelen die volgend jaar in Pyeongchang plaatsvinden. De oplopende spanning met agressieve buurman Noord-Korea hoeft volgens Lonely Planet kennelijk niet afschrikwekkend te werken.

Op de derde plek staat Portugal, dat volgens de reisgidsenmakers uit de schaduw van het grote naburige Spanje is getreden. De afgelopen twee jaar is een er een overvloed aan kunstzinnige musea geopend en in culinaire zin maakt Portugal hoogtijdagen mee. Alleen al in de Algarve hebben dit jaar zeven nieuwe restaurants een Michelin-ster ontvangen.

Naast het lijstje met beste landen maakt Lonely Planet ook een top 10 van beste regio’s en beste steden om in 2018 te bezoeken. Belfast en de Causeway Coast in Noord-Ierland zijn uitgeroepen tot de beste regiobestemming volgend jaar. Belfast is een stad ,,vol met trendy wijken die bruisen van bars, restaurants en hotspots.” De Causeway Coast is een prachtige kustroute met ,,golf, whiskey en enkele van de beste natuurfenomenen ter wereld.”

De Spaanse stad Sevilla is volgens Lonely Planet de beste plek voor een stedentrip in 2018. De hoofdstad van Andalusië heeft de afgelopen tien jaar een verbazingwekkende metamorfose ondergaan en toont zijn goede looks in het tv-fantasiedrama Game of Thrones. Daarnaast is er in 2018 een half dozijn exposities gewijd aan de barokke schilder Bartolomé Esteban Murillo (1617-1682), die op 31 december precies 400 jaar geleden is geboren. Meer informatie is te vinden op www.lonelyplanet.com/best-in-travel

Hieronder staat de top 10 van beste reisbestemmingen voor 2018, volgens de Lonely Planet.

  1. Chili
  2. Zuid-Korea
  3. Portugal
  4. Djibouti
  5. Nieuw-Zeeland
  6. Malta
  7. Georgië
  8. Mauritius
  9. China
  10. Zuid-Afrika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!