Deze bloempot geeft je planten water tijdens je vakantie

Amsterdam, 15 november 2017 – Mooie planten en een vakantie is geen goede combinatie. Een weekje houden je kamerplanten het nog wel uit met die sloot water die je in de bloempot hebt achtergelaten, maar daarna beginnen de bladeren te verleppen en uit te drogen. Voor een vakantie van een paar weken moet je een beroep doen op buren, kennissen of familieleden om bij thuiskomst weelderige groene planten aan te treffen.

Dankzij een nieuwe uitvinding kun je ook dit probleem doorstrepen op je lijstje. De Parrot Pot is een slimme bloempot die je planten zelf water geeft tijdens je vakantie. De pot heeft vier ingebouwde sensoren die 24 uur per dag bijhouden of je plant water nodig heeft. Elk kwartier worden de lichtintensiteit, de omgevingstemperatuur, de bodemvochtigheid en de bemesting gemeten.

Een ingebouwd irrigatiesysteem en waterreservoir van 2,2 liter zorgen voor de juiste hoeveelheid water, op het juiste moment. De Parrot Pot volgt automatisch de natuurlijke levenscyclus van de plant, zegt de Franse fabrikant. Met de bloempot kun je je planten een maand lang in leven houden, voordat ze verpieteren.

Ook zonder vakantieplannen is de Parrot Pot handig om groene vingers te krijgen. Je hoeft er tenslotte niks voor te doen en je krijgt via een app op je smartphone alle gegevens over je geliefde kamerplant. De bloempot werkt draadloos op 4 AA-batterijen en is te koop voor € 79,00. Kijk voor meer informatie op www.parrot.com en check het filmpje hieronder!

Foto's en film Parrot SA, Paris, France.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!