Slapen op een meer: deze tent drijft op het water

Amsterdam, 2 november 2017 – Wat heb je aan een waterbed als je ook een hele tent kunt opblazen? Voor het slapen op het water heb je niet langer een bootje nodig. Je kunt ook je longen leegblazen in een drijvende tent, en zo midden op een meer ‘kamperen’.

Met de Shoal Tent van de Amerikaanse outdoorfabrikant SmithFly kun je letterlijk overal je tent neerzetten (wat met de stijgende zeespiegel misschien wel zo handig is). Het ding is eigenlijk een boot, waterbed en tent ineen, maar zonder haringen, touwen en tentstokken. Met een pomp blaas je de tent op, het frame bestaat uit luchtbuizen.

Met twee tot vier personen kun je op het water de nacht doorbrengen. Het drijvende matras is 6 centimeter dik, wat voor enige gerieflijkheid en afstand met het wateroppervlak moet zorgen. Volgens de fabrikant is de tent bestand tegen harde windstoten, kun je ‘m ook gebruiken op rivieren en is-ie waterproof – wat toch wel een minimale vereiste is voor degenen die dit kampeeravontuur aandurft.

We zien ook wel wat andere nadelen van deze originele uitvinding. Het is te hopen dat er geen krokodillen in de rivier zwemmen en dat de drijvende tent ‘s nachts niet à la Titanic tegen een scherpe rots aanbotst. Voor het risico op een kletsnatte nacht moet je bereid zijn $1500 neer te tellen. Als je de Shoal Tent wilt bestellen, kun je terecht op smithfly.myshopify.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!