Help een ondernemer in je favoriete vakantieland

Amsterdam, 26 december 2017 – Voel je weleens schuldig tijdens het reizen? Vooral in ontwikkelingslanden voel je je weleens een wandelende portemonnee als je over straat loopt – zelfs als ongeschoren of stinkende backpacker. Je koopt je bananen in India bij een fruitverkoper die moet rondkomen van een paar dollar per dag of je doet in Ghana boodschappen in een scheefstaande houten keet die als ‘winkel’ moet doorgaan.

In Cambodja laat je een fietsende riksja-chauffeur hard zweten als hij je voor een luttel bedrag door het drukke verkeer loodst. Of je nou als low budget de wereld rond reist of met een groep een georganiseerde rondreis maakt, voor de bevolking in niet-westerse landen ben je onnoemelijk rijk. Natuurlijk kun je niet iedereen je geld geven, maar voor een klein bedrag kun je een lokale ondernemer helpen om vooruit te komen.

Via de jonge sympathieke stichting Wakibi kun je een geld lenen aan een ondernemer in je favoriete vakantieland. Je kan al een bedrag lenen vanaf € 25, een zogeheten micro-krediet dat de ondernemer uiteindelijk gaat terugbetalen. Na terugbetaling kun je het investeren in een nieuw project of terugstorten op je bankrekening. Je ontvangt geen rente, maar je helpt mensen: ‘sociaal rendement’, heet dat.

Voor reislustige vakantiegangers biedt het een mogelijkheid iets terug te doen voor de inwoners van het land waar ze leuke herinneringen aan hebben. Je kan een cadeaubon geven aan iemand die bijvoorbeeld op wereldreis gaat. Je kunt zelf kiezen in welk land en welke sector je wilt helpen met een lening. Volgens Wakibi gaat 100 procent van het geld van de lening naar het project. De stichting is inmiddels in 81 landen actief. Wil je 2018 beginnen met een nobel voornemen, voordat je je volgende reis boekt? Kijk dan voor meer informatie op www.wakibi.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!