KLM helpt je met inpakken

Amsterdam, 14 december 2017 – Er zijn nog niet veel mensen die ‘m in huis hebben: de Google Home. Het is een draadloze slimme luidspreker die door middel van spraaksturing opdrachten aanneemt, vragen beantwoordt en informatie geeft. Voor KLM is er echter geen reden nog langer te wachten: de luchtvaartmaatschappij zet deze hightech gadget nu in om je te helpen met inpakken.

KLM komt met een ‘intelligente en interactieve spraakgestuurde inpakassistent’ op Google Home waardoor je direct te horen krijgt wat je in je koffer of rugzak moet doen. Je roept je KLM-bestemming tegen de luidspreker, en een Engelstalige vrouwelijke stem vertelt je bijvoorbeeld dat je je paspoort, bankpassen en tandpasta moet inpakken.

Maar je krijgt ook persoonlijk advies over wat je moet meenemen op basis van de duur van de reis en het weer ter plaatse. Als je bestemming ‘Genève’ is en het is koud daar, hoor je van Google Home dat je beter ook handschoenen in je koffer kunt doen.

KLM noemt deze inpakassistent BB, wat een afkorting is voor Blue Bot (zoals je weet, heeft de luchtvaartmaatschappij iets met de kleur blauw). BB is gebaseerd op kunstmatige intelligentie, is zelflerend en ‘heeft haar eigen persoonlijkheid: behulpzaam, vriendelijk, professioneel en gewaagd’. Door meer te reizen en haar vaker te gebruiken, wordt ze slimmer en persoonlijker.

In de nabije toekomst kunnen klanten via Google Home een lijst met herinneringen naar hun favoriete sociale mediakanaal sturen wanneer ze specifieke items niet meteen kunnen inpakken, zoals visums die nog geregeld moeten worden. Met BB wil KLM voorop lopen in de digitale samenleving, een bewonderenswaardig streven. Hopelijk kan BB de luchtvaartmaatschappij binnenkort ook zelf advies geven wat te doen bij hevige sneeuwval 😉 Hieronder zie je in een filmpje hoe het allemaal werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!