Nederlanders zitten liever in de zon dan aan het kerstdiner

Amsterdam, 6 december 2017 – Veel Nederlanders kijken niet echt uit naar de (gedwongen) gezelligheid van kerstmis. Als ze mochten kiezen, zou 40 procent de feestdagen liever op een zonnige bestemming doorbrengen dan met hun familieleden aan het kerstdiner. Dat blijkt althans uit het winterzon-onderzoek van Corendon, die ruim 1500 reizigers ondervroeg over hun voorkeuren tijdens de kerstdagen.

Vooral zonaanbidders uit de provincies Drenthe en Flevoland verkiezen de zonnige vakantie boven de feestmaaltijd op Eerste of Tweede Kerstdag. Het is trouwens niet zo héél slecht gesteld met het vooruitzicht van een dagenlang verblijf tijdens donkere dagen rond een kerstboom, kaarsen en rijkelijk gedekte tafels. Andersom zou 29 procent van de Nederlanders een zonvakantie namelijk liever omruilen voor een 4-gangendiner met hun familieleden.

Gemiddeld 10 procent van de ondervraagden viert daadwerkelijk de komende feestdagen in de zon, wellicht om verplichte kerstdiners te ontlopen. Curaçao en de Canarische Eilanden zijn de populairste bestemmingen. Een klein deel van de vakantievierders (1 procent) maakt het niet veel uit waar de winterzonreis naartoe gaat, als de zon maar schijnt en het er warm is.

Slechts 4 procent viert zowel kerstmis als oud en nieuw tijdens een vakantie in de winterzon. Er zijn ook nog een hoop twijfelaars: een derde van de Nederlanders is nog aan het nadenken of ze hun 4-gangendiner op Eerste Kerstdag verruilen voor een vakantie in de zon. Overigens is december niet de meest favoriete maand voor een winterzonvakantie – dat is februari.

Foto's © Corendon Group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!