Vakantiebeurs voor de onbekende paden

Amsterdam, 31 december 2017 – Na het uitkateren en het zakken van de oliebollen is het tijd om vakantieplannen te maken. Alleen met het vooruitzicht op een exotische vakantie kom je die sombere wintermaanden door. Op zaterdag 6 januari en zondag 7 januari kun je daarvoor al het licht opsteken op de Amsterdamse Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen, die in 2018 de zevende editie beleeft.

De beurs in de Amsterdamse Beurs van Berlage richt zich vooral op reizigers die graag de onbekende paden willen betreden – off the beaten track, zoals dat heet. Je vindt er geen toeristische infostands, maar ongeveer 200 gespecialiseerde tour operators die maatwerkreizen aanbieden naar ongebruikelijke bestemmingen zoals Colombia, Tibet, Madagascar, Noord-Korea of Antarctica.

Je krijgt er persoonlijk advies over bestemmingen waar het massatoerisme nog geen voet aan de grond heeft gekregen. ,,Dus geen informatie over zit- of strandvakanties, stedentrips, Italiaanse campings of huisjes in de Ardèche”, zegt de organisatie. Nieuw dit jaar op de Amsterdamse Vakantiebeurs is het onderdeel ‘bijzonder outdoor’, waar je informatie krijgt over fietsen, trekkings, wandelen en duiken.

Denk hierbij aan een trektocht in het noorden van Ethiopië of een fietstocht in Thailand. ,,En dat voor een bedrag dat lager is dan een overnachting in Londen of Parijs”, aldus de organisatie, die wil benadrukken dat verre reizen helemaal niet duur hoeven te zijn.

Daarnaast is er een uitgebreid programma met ongeveer 250 presentaties van reisorganisaties over bijzondere reizen en bestemmingen, die je kunt bijwonen in negen verschillende zalen. Entreekaarten zijn via de website te koop voor € 10,90. Op de dag zelf kosten kaarten aan de kassa € 12,90. Kijk voor meer informatie over de Amsterdamse Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen op de website: www.vakantiebeursamsterdam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!