Waarom je de waterkoker in je hotelkamer beter niet kunt gebruiken

Amsterdam, 19 december 2017 – Hotelgasten die na een lange dag in hun hotelkamer willen bijkomen met een kopje thee, kunnen beter twee keer nadenken voordat ze de waterkoker gebruiken. Pleeg voortaan liever een telefoontje met de roomservice of maak een wandeling naar het dichtstbijzijnde koffietentje, als je alarmerende berichten op het internet moet geloven.

Uit discussies op social media blijkt namelijk dat sommige reizigers de waterkoker in hun hotelkamer zouden gebruiken voor het wassen van hun vuile ondergoed! De waterkoker is een makkelijke en goedkope manier om je vieze onderbroeken een wasbeurt te geven, zo lijkt het. Dit is ronduit smerig, maar bovendien kunnen er hittebestendige ziekteverwekkers in de waterkoker achterblijven.

Sommige bacteriën zijn bestand tegen een temperatuur van 120 graden Celsius en een langdurige hoge druk, zeggen deskundigen. Dit is niet alleen vervelend voor de volgende hotelgast die een kopje thee of (oplos)koffie gaat zetten, maar ook voor eventuele reizigers die óók de waterkoker voor een wasje willen gebruiken.

Het is walgelijk en onhygiënisch en we weten niet in hoeverre het daadwerkelijk gebeurt, maar de waterkoker is nu een van de nieuwe creepy geheimen die een hotelkamer herbergt. Zo behoren ook haardrogers tot de smerigste spullen in een hotelkamer en willen we eigenlijk niet weten wanneer het beddengoed voor het laatst goed is gewassen. Ook met schoon ondergoed kun je de waterkoker op reis trouwens voor nuttige dingen gebruiken. Je kunt er een eitje, pasta of rijst in koken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!