Hoogtepunten van de Vakantiebeurs 2018

Amsterdam, 7 januari 2018 – De Vakantiebeurs in Utrecht blijft een goede plek om inspiratie op te doen voor je volgende vakantie, ook al zijn er zoveel aantrekkelijke reisblogs te vinden. De Jaarbeurs is van woensdag 10 tot en met zondag 14 januari 2018 weer het toneel voor de jaarlijkse Vakantiebeurs, waar reisorganisaties, toeristenbureaus, accommodaties, attracties, landen, steden en vervoerders laten zien wat ze voor dit jaar te bieden hebben.

Het evenement is overigens niet langer een plek om brochures en folders op te pikken en lokale gerechten te proeven. De Vakantiebeurs in Utrecht wordt steeds meer een ‘experience‘, waar je figuurlijk kunt afreizen naar exotische bestemmingen en letterlijk alvast in vakantiesfeer kunt komen. Hier hebben we enkele hoogtepunten op een rij gezet van de Vakantiebeurs 2018, naar eigen zeggen ‘het grootste vakantiewalhalla van Nederland’.

Benin, Kirgizië en Mongolië maken hun debuut

Natuurlijk is de Vakantiebeurs de uitgelezen plek om je in populaire vakantielanden als Duitsland en Frankrijk te verdiepen. Maar steeds vaker kun je er ook terecht voor minder bezochte landen waar geen massa’s toeristen naartoe gaan. Tijdens de editie van 2018 maken Benin, Kirgizië en Mongolië hun debuut. De drie landen zien graag meer Nederlandse vakantiegangers langskomen en presenteren hun paradepaardjes. Mongolië is het land van steppen en de Zijderoute en Kirgizië biedt een combinatie van 1000-jarige tradities, verfijnde gerechten, boeiende muziek en levendige gastvrijheid. Het Afrikaanse Benin profileert zich met de vier V’s: vriendelijk, veilig, veelzijdig en voodoo.

Vakantiebeurs gaat met de billen bloot

De Vakantiebeurs wil laten zien dat bloot vakantievieren doodgewoon is en introduceert voor het eerst een ‘Blootstraatje‘. Hier krijg je informatie over naaktrecreatie, naaktstranden en wat er kan, wat er mag en waar dat kan. Volgens de Vakantiebeurs en tour operators zijn er behoorlijk wat mensen die kiezen voor een naaktvakantie. Bijna 2 miljoen Nederlanders doen tijdens het recreëren hun kleren uit en ook onder jonge stellen en gezinnen worden naaktvakanties steeds populairder.

Urban Terras

Tijdens een stedentrip zoekt iedereen naar dat ene fantastische familierestaurantje of dat knusse kroegje met die briljante barkeeper, maar bijna niemand vindt ze zonder de juiste kennis óf kennissen. Dat is althans de overtuiging van de Vakantiebeurs, die daarom in 2018 het Urban Terras in het leven heeft geroepen. Hiervoor worden bloggers uit verschillende wereldsteden ingevlogen die bezoekers hun geheimen prijsgeven, waardoor je je in een buitenlandse stad écht kunt onderdompelen in de lifestyle van de locals. ,,Het zijn deze pareltjes die het verschil maken tussen een leuke citytrip of een onvergetelijke stedenreis”, aldus de Vakantiebeurs. Al is het natuurlijk geen pareltje meer als iedereen het inmiddels weet…

Vind een reismaatje op Solo Sunday

Als je op zoek bent naar een reisgenoot, is zondag de beste dag om de Vakantiebeurs te bezoeken. Dan is het Solo Sunday, een evenement waarbij je eventueel een reismaatje kunt vinden. Reisorganisaties hun soloreizen voor zowel singles als alleengaande reizigers. Het is overigens helemaal niet saai om alleen op reis te gaan (zoals vele van ons inmiddels weten 😉 ). Daarvoor heeft de Vakantiebeurs de Soloreiziger Route uitgestippeld, speciaal voor singles en voor mensen die gewoon graag alleen op reis gaan.

Ontdek de trucs van reisfotografie tijdens Photo Friday

Liefhebbers van reisfotografie komen vrijdag aan hun trekken op de Vakantiebeurs in 2018. Tijdens Photo Friday kun je meedoen aan zeven verschillende workshops waardoor je op reis nog mooiere foto’s kunt maken. Op het programma staan onder andere workshops over het schieten van wildlife-foto’s, het fotograferen van mensen op reis en foto’s maken met je smartphone. Tijdens de drone-cameraworkshop leer je hoe je met een drone de mooiste gelikte vakantiekiekjes maakt vanuit verschillende perspectieven.

Veilig en bewust reizen op het NL Reist Plein

Weet je welke souvenirs je wel en niet mag meenemen vanaf je vakantiebestemming? En waarom sommige dingen verboden zijn? Op het NL Reist Plein in hal 8 op de Vakantiebeurs krijg je alle informatie om je reis veilig, bewust en gezond te maken. Instanties als de Douane, de GGD en het Ministerie van Buitenlandse Zaken hebben hun handen ineengeslagen en geven uitleg, demonstraties en presentaties. Zo kun je zien hoe een hond met zijn neus iets kan opsporen wat ‘verstopt’ is en kun je testen of die gekochte gouden ring inderdaad echt goud is.

Praktische informatie over de Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht en is van woensdag 10 januari tot en met zondag 14 januari geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag 13 januari is de beurs geopend tot 20.00 uur (en tot 22.00 uur in de nieuwe Experience Hal voor ‘Night at the Vakantiebeurs‘). Een dagkaart kost € 12 als je deze online bestelt en € 15,50 als je deze aan de kassa koopt. Kijk voor meer informatie over de hoogtepunten, deelnemers en andere activiteiten op de website: www.vakantiebeurs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!