Eindelijk een vrije hand bij het reizen

Amsterdam, 21 januari 2018 – Wat zou het soms heerlijk zijn om een extra hand te hebben tijdens het reizen? Bij het inchecken op een luchthaven heb je het handvat van je koffer in je ene hand, je paspoort in je andere hand en je instapkaart… tja, die zit ergens tussen geklemd. Op een treinstation heb je je rolkoffer in de ene hand, je kop koffie in je andere hand en je smartphone met je treinticket in je ‘derde hand’.

Bij wijze van spreken dan, want in werkelijkheid probeer je het handvat van je koffer en je mobiele telefoon krampachtig tussen de verschillende vingers van één hand vast te houden. Een échte derde hand zou enorm veel uitkomst bieden tijdens het reizen – en laat daar nou net wat op gevonden zijn. Vanaf komend voorjaar verschijnt de RetraStrap op de markt, een travel gadget waarmee je je bagage handsfree met je mee kunt nemen.

De RetraStrap is in feite een soort riem die je als een sjerp om je lichaam draagt, en die zit vastgekoppeld aan het handvat van je koffer. Tijdens het lopen rolt de koffer achter je aan, terwijl je je handen vrij hebt voor andere dingen (zoals een kop koffie, een smartphone of het duwen van een kinderwagen). De riem is volgens de uitvinders gemakkelijk in en uit te trekken en hij werkt op elk type lichaam. De RetraStrap bevat zelfs een schokdemper ,,voor extra comfort en stabiliteit”. Je kunt ‘m voor de meeste handbagage op wielen gebruiken.

Een bijkomend voordeel is dat je je koffer niet snel vergeet, omdat-ie immers aan je vastzit. Ook dieven kunnen er minder snel met je bagage vandoor. De RetraStrap werkt zowel voor lichte als zware bagage en het trekken van je koffer is meer ontspannen, beweren de makers. Zij noemen hun product ,,een revolutionaire vooruitgang op het gebied van bagagetechnologie”, maar in feite keren we hiermee een beetje terug naar de tijd dat mensen nog met hun lichaam karren voorttrokken.

De RetraStrap is vanaf april 2018 via internet te bestellen voor $ 34,99 (bijna € 27). Kijk voor meer informatie op de website: www.retrastrap.com. In het filmpje hieronder krijg je alvast een impressie hoe het werkt.

Foto © RetraStrap USA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!