Zonnebrand voorkomen met een sensor op je vingernagel

Amsterdam, 11 januari 2018 – Dat je je moet insmeren met zonnebrandcrème tegen verbranding door de zon, weet je inmiddels wel. Maar wanneer is het tijd om een nieuwe klodder van je lotion of spray op je lichaam te smeren? Als je even niet oplet ben je zo verbrand, vooral als je in exotische en warme bestemmingen bivakkeert.

Dankzij een nieuwe uitvinding van L’Oréal hoef je je geen zorgen te maken dat je op een garnaal gaat lijken. Het bekende Franse parfummerk heeft een UV-sensor geïntroduceerd die zo klein is dat je die gemakkelijk op je vingernagel kunt plakken. Deze elektronische sensor houdt precies bij aan hoeveel ultraviolet zonlicht je blootstaat en wanneer het tijd is om je opnieuw in je smeren. Je scant de sensor met je smartphone en via een app lees je meer over de uren dat je in de zon hebt gezeten. Je krijgt adviezen wanneer je in de schaduw moet zitten en er wordt een profiel bijgehouden over je gezondheidsrisico’s.

De draagbare UV Sense is slechts 2 millimeter dik en heeft een diameter van 9 millimeter. Batterijen, wifi of Bluetooth zijn niet nodig, de sensor werkt met NFC-technologie voor draadloze communicatie op zeer korte afstand (wat ook wordt gebruikt bij contactloze betalingen). Behalve op je vingernagel kun je ‘m bijvoorbeeld ook op je zonnebril of horloge plakken, zolang het maar iets is wat veel zonlicht vangt. Je kunt de sensor meerdere keren gebruiken en uiteraard neemt-ie bijna geen ruimte in beslag in je bagage (sterker nog: je moet oppassen dat je het dingetje niet kwijtraakt).

Met de introductie van UV Sense wil L’Oréal het risico op huidkanker verlagen. De sensor zal vanaf de zomer van 2018 verkrijgbaar zijn via dermatologen. In 2019 volgt de wereldwijde lancering. De prijs is nog definitief, maar L’Oréal denkt aan een prijs van ongeveer € 30.

Foto's © L'Oréal Paris, France.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!