Vijf bizarre redenen voor een vertraagde vlucht

Amsterdam, 7 februari 2018 – Een vertraagde vlucht komt vaak genoeg voor. Bij mist, sneeuw, wind of een staking verschijnt er al snel een opsomming van delayed flights op de vertrekborden van een luchthaven. Ook technische problemen laten passagiers weleens wachten, maar er komen ook vertragingen voor met een wel hele bizarre oorzaak. Zelfs honden, wormen of een tekort aan kookkunsten kunnen een vliegtuig aan de gate laten staan. EUclaim, een belangenbehartiger van vliegtuigpassagiers, heeft de vijf meest vreemde redenen voor een vertraagde vlucht op een rij gezet.

#1 De dogstrike

De aanvaring van een vliegtuig en een vogel, ook wel birdstrike genoemd, komt nog wel eens voor in de luchtvaart. Maar een dogstrike is een heel ander verhaal! Op 5 november 2017 kregen de passagiers van een Ryanair vlucht van Rhodos naar Athene te maken met een aanrijding tussen het vliegtuig en een hond(!). De geschrokken piloot kon de hond helaas niet vermijden en moest kort na opstijgen terugkeren naar Rhodos voor een uitgebreide technische check. Er werd geen schade aangetroffen aan het vliegtuig en de passagiers kwamen met ruim anderhalf uur vertraging alsnog in Athene aan.

#2 Worm in pitot tube

Passagiers van Germania vlucht ST3328 op 11 mei 2017 kregen te maken met een lange vertraging vanwege een worm in de pitot buis van het vliegtuig. Dit systeem geeft onder andere gegevens over de luchtdruk en windsnelheid aan. Door de kleine worm lag het hele systeem plat. De passagiers vanuit Berlijn bereikten uiteindelijk met vier uur vertraging de hoofdstad van Iran, Teheran.

#3 Eten van crew brand aan

Niet elk vliegtuig beschikt over de beste koks, dat bewees Corendon in 2016 op vlucht CND417 van Amsterdam naar Rhodos. Het eten van de crew brandde aan in de oven en een branderige geur en rook verspreidde zich door het vliegtuig. Het vliegtuig week uit naar Frankfurt waarbij de brandweer uitrukte en het vliegtuig grondig inspecteerde. De passagiers moesten uren wachten op een nieuwe vlucht naar Rhodos.

#4 Aanrijding met een vos

Helaas komen aanrijdingen met dieren vaker voor. Op zondag 3 december 2017 kregen de passagiers van Flybe vlucht BE4257 tussen Cardiff en Dublin te maken met een lange vertraging vanwege een aanrijding met een vos. Het vliegtuig raakte de vos kort voor het opstijgen en moest terugkeren naar Cardiff voor een inspectie. De passagiers kregen kort na middernacht een nieuwe vlucht naar Dublin.

#5 Passagiers ontvangen foto van raket voor vertrek

Een 16-jarige jongen op een vlucht van Londen naar Cyprus afgelopen zomer, wou een grapje uithalen met zijn moeder via de app AirDrop. Hij stuurde per ongeluk een foto naar alle AirDrop gebruikers waarop een raketafvuursysteem te zien was. Dit kwam ook bij medepassagiers terecht die de foto aan de crew lieten zien en hun zorgen uitten.

De beveiliging van British Airways en politie kwamen eraan te pas om de zaak uit te zoeken toen de jongen zich meldde. Na ondervraagd te zijn, mocht hij alsnog meevliegen. De crew had inmiddels het maximaal aantal werkuren bereikt en moest vervangen worden. Het werd een flinke vertraging voor de passagiers naar Paphos met vlucht BA2676.

Foto's © Pixabay; Flickr.com/Renato Morbach.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!