Bij de gate nog even een pizza bestellen

Amsterdam, 27 februari 2018 – Ook Schiphol is tegenwoordig het domein van jonge en haastige maaltijdbezorgers. Op de luchthaven kun je namelijk sinds kort bij de gate nog even een pizza, sushi, broodje hamburger of een andere maaltijd bestellen. Een maaltijdbezorger brengt het bij je langs, zodat je de pizza vlak voor vertrek kunt opeten (of meteen mee het vliegtuig in kunt nemen).

Het is een proef van Schiphol, die in eerste instantie duurt tot eind maart 2018. ,,Op deze manier proberen we nog meer reizigers te bereiken die in alle rust bij de gate willen eten voor ze op het vliegtuig stappen”, zegt de luchthaven. De introductie van de maaltijdbezorging heeft ook een praktische kant. Afgelopen jaar had het vliegveld 68 miljoen mensen te verwerken, terwijl de ruimte bij de restaurants en andere eetgelegenheden beperkt is. Nu kunnen ook passagiers een hapje eten die geen tafeltje in een restaurant weten te bemachtigen.

Reizigers kunnen hun eten en drinken bestellen via hun smartphone, door de app van maaltijddienst Deliveroo te installeren. Binnen 15 minuten wordt de maaltijd bezorgd aan de gate, belooft Schiphol. Je betaalt ook bestelkosten van € 2,50. De proef geldt in eerste instantie voor passagiers die vanaf de E-pier vliegen en deze wordt in maart uitgebreid naar de D-pier. Hier vertrekken vooral veel vluchten naar bestemmingen buiten Europa, zoals naar steden in Amerika.

De service wordt dagelijks aangeboden tussen 07.00 en 20.30 uur. Na de proef gaat Schiphol evalueren of er genoeg belangstelling voor is geweest (en of luchtvaartmaatschappijen niet hebben geklaagd over verkruimelde pizzaresten tussen de stoelen). Schiphol is de eerste luchthaven in Europa die maaltijdbezorgers introduceert.

Foto's © Schiphol Group.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!