Een lelijk ingericht vakantiehuis willen we niet

Amsterdam, 21 februari 2018 – Op vakantie willen we wel tegen iets leuks aankijken, dus een lelijk ingericht vakantiehuis willen we niet. Sterker nog, het interieur van het vakantieverblijf moet zelfs veel móóier zijn dan in ons eigen stulpje thuis. Liefst 70 procent van de reizigers wil een verblijf dat qua design en uitstraling verschilt van de eigen woning, zo blijkt uit een onderzoek van Booking.com.

Meer dan de helft van de vakantiegangers is dan ook zo enthousiast over zijn vakantieverblijf, dat ze geïnspireerd worden om bij terugkomst hun huis opnieuw in te richten. Een derde zegt zelfs meer tijd in hun accommodatie te hebben doorgebracht dan gepland, omdat ze het interieur zo geweldig vonden. Ze kunnen zo inspiratie opdoen om hun huis een make-over te geven zodra ze terug zijn (en dan hebben ze meer tijd om foto’s en schetsen te maken…).

De boekingswebsite ondervroeg zo’n 19.000 reizigers uit de hele wereld over hun keuzes voor een vakantieverblijf. Opvallend is dat 39 procent van de vakantiegangers het interieur van de accommodatie het belangrijkst vindt, nog belangrijker dan de locatie of de prijs. Gelukkig is er tegenwoordig ongelooflijk veel keus in bijzondere vakantiehuizen, van luxe onderwatervilla’s in Dubai tot houten huizen met verroeste golfplaten aan de voet van een vulkaan. Voor design springen vakantieverblijven in Helsinki, Kopenhagen en Eindhoven eruit, zo meldt Booking.com.

De website heeft samen met de invloedrijke Amerikaanse interieurstylist Will Taylor nog wat tips samengesteld voor reizigers die hun vakantie-ervaring thuis willen herbeleven. Heb je genoten van de warmte en de geur van de open haard in je Scandinavische appartement? ,,Koop een geparfumeerde kaars met de geur van gerookt hout, en steek die aan op een druilerige dag. Je hebt gelijk weer het gevoel dat je voor het knusse haardvuur zit.”

Fantastische vakantie gehad aan de Middellandse Zee? ,,Verf de muur achter je bed of in de hal blauwgrijs om je aan deze reis te herinneren”, luidt de tip van Booking.com. Hoe belangrijk vind jij het interieur of heb je zelf nog tips? Laat het hieronder weten!

Foto's © Booking.com.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!