Geen stress meer over veroveren ligbed

Amsterdam, 12 februari 2018 – Het is een van de grootste ergernissen van vakantiegangers: een ligbed bij het zwembad dat door iemand is geclaimd. Een uitgerolde handdoek betekent dat je niet het lef moet hebben om het ligbed toe te eigenen. Zelf moet je dus in alle vroegte een handdoek op een ligbed leggen om een plekje bij het zwembad te veroveren.

Bij reisorganisaties Thomas Cook en Neckermann Reizen is het binnenkort over met deze stress. Ze beginnen dit jaar met de nieuwe service ‘Kies je ligbed‘, waarbij je vooraf al je ligstoel bij het zwembad kunt reserveren. Bij drie ‘eigen’ hotels op Lanzarote, Fuerteventura en Gran Canaria wordt een deel van de ligbedden vooraf beschikbaar gesteld voor gasten die tijdens hun vakantie geen zin hebben in landjepik.

Voor € 25 ben je tijdens je hele verblijf verzekerd van je favoriete ligstoel, die je via een reserveringssysteem kunt uitkiezen. Zo kun je kiezen voor een stoel met ochtendzon of middagzon, op een rustige plek met uitzicht op zee of bij de rand va het zwembad, zodat je een oogje in het zeil kunt houden bij je spetterende kinderen. Je kunt dus uitslapen, ontbijten en pas later op de dag naar het zwembad gaan, waar het ligbed met handdoek voor klaarstaat.

Het is vooralsnog een proef van de reisorganisaties. Als het blijkt aan te slaan, dan volgen in de zomer van 2018 nog zo’n 30 andere hotels met een ligbedservice. Thomas Cook en Neckermann Reizen stellen dat ze met de proef inspelen op de wens van vakantiegangers. ,,In de huidige tijdgeest is steeds meer de behoefte is aan gemak, waardoor men ter plaatse direct kan relaxen en volledig zichzelf kan zijn.” Er blijven overigens ook nog ligstoelen beschikbaar bij het zwembad voor gasten die ‘spontaan’ een exemplaar willen uitkiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!